Tuesday, August 26, 2014

Idealuri amintite

Viata e o trecere..Una maaaaaaare de tot..Ne trecem devenind tot timpul altii dupa experiente peste experiente adunate, iar, si iar..Si cine devenim, asta naiba stie, pentru ca depindem de ce ni se intimpla..
Parca uit cine naiba mai sint..Asta daca as fi stiut vreodata..Dar uit pentru ca am nevoie de asta, ca sa ma reconfigurez dupa toate experientele..Si redevin altcineva tot timpul, un alt om care pare mai adaptat, cred, si care, se mira din ce in ce mai mult de toate, de ce a fost, si de cine este, inca..
Ma mai uit la mine, in oglinda, si ma gindesc daca totul e o varianta de evolutie, sau doar o mare pacaleala.. Pentru ca si intuitia are, si ea, momentele ei de repaus..Desi, da, poate ca chiar am evoluat, cumva, mai mult in sensul "social" decit in sensul anticipat de mine..Socialul asta fiind o varianta a unui fel de a fi care sa fie suficient de reactiv, cit sa nu dea impresia ca e depasit:))) Pentru ca reactivitatea pare a fi cuvintul zilei, si nu elaborarea valorica..Hm..
Oare cit de mult conteaza ce spun, sau ce cred ca spun? Pentru ca nu sint chiar omul atit de elaborat, pe care sa-l caute ceilalti, pentru propriile opinii..Adica ma simt ca sint un cineva perfect indiferent, si care poate genera distantze uriase intre suflete, dupa cum am impresia ca ma privesc ei, inca.. Eu cu mine, aici, in timp ce interesul lumii e acolo, intr-o infundatura:))..Aha..Si in continuare distantza ramine, orice ar fi, pentru ca na, mersul lumii, valorile, esentzele, transformarile, interesul actual, blablabla, rahat pansat..
Nimic nu e cum ar trebui..Pentru ca toti simulam ca existam intr-o societate care simuleaza ca are o scara de valori, etc..Traim intr-o prostie alarmant generalizata, si care si-a pierdut nordul..
In fine, fiecare cu punctele lui de vedere..E libertate, si toti pot sa creada absolut orice timpenii, pina la proba contrarie..Eu mai am unele criterii care imi vin din lumea aia a unor valori, cred, autentice..Si le pastrez.. Pentru ca-cred ca mai merita, inca sa simti ca te mai poti conecta la un sistem de valori asa cum era atunci, pe vremea aceea..Adica atunci cind simteam ca visam imaginindu-ne doar printre adevaruri..Cit era de real, asta doar viata ne va arata, daca va binevoi..Dar noi vom ramine conectati, cred, la sursa aceea de idealuri in care admiram modele, ca sa..

No comments:

Post a Comment