Friday, August 15, 2014

Fiinta viitorului

Lumea a fost dintotdeauna un mare cimp de bataie..Au fost in istorie batalii in care s-au omorit toti cu toti, pentru tot felul de idei sociale care mai de care mai cretin-idealiste..Si totul s-a dovedit a fi un fiasco, pentru ca imperiile au ajuns praf si pulbere, pina la urma..Nimic nu a rezistat probei timpului..
Si atunci s-au refacut toate conceptiile despre tot..Dar lupta a continuat in alt fel..Pentru ca lupta asta ne e inscrisa in ADN..Noi toti avem instincte singeroase in gene..Doar ca nu le manifestam singeros, ca altii in istorie..Nu, noi doar le adaptam la o altfel de lupta..Ca pentru o epoca moderna..Noi ne batem acuma pentru o reusita sociala..Si facem cam ce au facut si altii inainte, ca sa ne construim un drum prin jungla asta sociala..
Stiu, avem si emotii, si sentimente, si valori, care ne fac sa fim morali in lupta asta a noastra cu lumea..E adevarat..Avem o alta subtilitate in a aborda totul..Nu mai sintem primitivi..Pentru ca nici nu ni s-ar permite asta..Dar avem abordari dure si directe asupra anumitor nedreptati, privite din punctele noastre de vedere.. Si asta e corect, cit timp si valorile pe care le avem sint autentice..Iar aici e o alta discutie, foarte lunga..
Ce vreau sa spun e ca moralitatea, si valorile pe care le avem sint raportate la valorile sociale..Si ca nu ne putem da cunoscatori ai absoluturilor..Pentru ca traim si noi, ca toti ceilalti intr-o lume relativa.. Dar exista in toate un cristal de adevar, si el tine de fiinta noastra intima si subtila..
Nu va exista niciodata o societate construita pe adevaruri universale..Pentru ca natura umana e instabila si schimbatoare..Dar vor exista adevaruri mult mai clar spuse, despre ce sintem..Si astea vor fi constientizate mai mult pe masura ce va creste nivelul de educatie..
Nu stiu, intr-un fel m-am adaptat vremurilor astea, desi m-au costat mult..Dar as fi vrut sa traiesc undeva, intr-un viitor in care lumea sa fi fost altfel..Pentru ca stiu ca am toate datele sa ma adaptez..Dar, asa a fost sa fie..Si pot povesti cite in luna si stele despre cum m-as fi imaginat eu, in tot ce sint, intr-o societate a viitorului mai apropiat, sau indepartat..

No comments:

Post a Comment