Thursday, August 29, 2013

Locurile privirilor

Traim toti, in lumea asta, de acum..Care, se zice ca e mai buna ca cea de ieri..Si, in evolutie spre cea de miine..Teoretic..Traim amestecat printre eurile amestecate..Fie ca sint ale noastre, sau nu..Privim, vedem, gindim si ne analizam propriile trairi printre cele ale celorlalti..Asa, pur si simplu..
Domnul Blaga auzea cum se izbesc de geamuri razele reflectate ale lunii..Razele ce ajungeau chiar in camera noastra..Cele ce proveneau direct de la soare..De la un soare incandescent si care, pe moment se ascundea in cealalta parte a lumilor vizibile..Asa cum, si luna isi ascundea partea ei etern nevazuta..
Acuma toti ne traim vietile pe partile luminate ale planetei..Si ne dormim parte din vieti atunci cind lumina nu ne vede..Lipiti de gravitatie pe suprafata unei planete albastre, cea frumoasa ca o opera de arta, si aruncata de hazard in spatiul infinit..Plin de vid, si de intuneric..
Cum spuneam, poetul auzea cum se izbesc de geamuri razele..Si, ca si Eminescu, isi imagina, in singuratate, lumi ce exista dincolo de tot..Si ce lumi..Cita existenta, cite trairi, ce vieti..Ce existente..Cite posibilitati de a fi..Care, cu greu s-au putut construi in cuvinte..Care sa mai si poata sa se lase intelese..
Vezi, noi, acuma ne lasam dusi in lumile fabuloase ale poetilor, traind ce credem ca ne apartine..Desi, na, mergem pe traseele ghidate de ei..Si ne regasim, si ne redescoperim fiinta printre reperele clar definite..De ei..Simplu..
E firesc sa avem propria personalitate..Si un drum propriu..Dar vezi..Ii avem pe ei alaturi..Si ca ghizi, si ca prieteni..Oameni care au simtit atit de bine, si au stiut atit de bine sa ne arate adevarurile..Ale lor, ale noastre, si ale lumilor in care am trait..Ale lumilor noastre cele fara de timp..

No comments:

Post a Comment