Monday, August 19, 2013

Dileme de toamna


Viata e un lant de fericiri si dureri, care alterneaza..Cind una, cind alta..Si una o respinge pe cealalta..Desi, daca ne gindim, poate ca tot ce traim e un amestec complicat intre un numar de fericiri, colorate in ros, oranj, sau galben, si un numar de dureri colorate in verde, albastru, indigo, violet..
De multe ori am incercat sa analizez si sa sintetizez felul in care simtim, ca sa inteleg, pe cit posibil, logica sufletului..Sau logicile..Dar n-am reusit, pentru ca precizia matematica imbatabila nu se aplica aici.. Sufletul merge pe drumurile lui..Care seamana cu cele ale vietii, pentru ca sint la fel de schimbatoare..
Probabil ca de asta nu intelegem femeile..In aceeasi masura in care nu intelegem si propriul suflet..Pentru ca sufletul e o entitate complicata, plina de lumi, idei, sentimente, etc, care se manifesta fiecare separat..Si ne coloreaza starile cu propriile lor culori..
Toamna are si ea culorile ei..Dar intre culorile starilor noastre si ale toamnei nu e nici o asemanare..Sau e? Pare ca e, totusi..Desi..Nu, nu e, clar..Dar daca e? Sau daca nu e? Si daca, totusi ar putea fi, in timp ce n-ar putea fi? O fi existind si posibilitatea asta? Cine stie, ca doar sufletul si toamna se mai amesteca uneori..Sau nu..Sau da..Sau daca ar? Sau n-ar? Dificil sufletul asta..Dar si toamna..De fapt ea nu..Sau daca da?

No comments:

Post a Comment