Thursday, August 29, 2013

Eforturi si reusite

In natura exista forte..Care imping corpurile..Sau le trag..Depinde de cum privesti, din ce sisteme de referinta..Dar asta e un detaliu..Printre ele este forta centrifuga..Ea impinge un corp spre inafara sistemului care se roteste..E direct proportionala cu masa, patratul vitezei, si invers prop cu distanta fata de centrul de rotatie..E o formula simpla..F=m*(omega^2)*r cu omega viteza de rotatie in [rad/s]..
Forta centrifuga apare cind sistemul se invirte..Asa cum se invirte lumea astazi..Si e cu atit mai mare cu cit creste viteza de rotatie..Cam cum e acum..Cind toate se misca cu viteze supersonice..Deci, ca sa tragem o concluzie, adica sa o tragem cit de tare putem, ca sa ne mai calmam frustrarile, putem spune ca, astazi, a crescut forta cu care societatea ne impinge in afara ei..Si ea creste continuu..Conform formulei..
Si asta e valabil pentru toti..Pentru ca societatea asta a creat reguli pentru convietuire..Ceea ce e ok, ca sa nu se mai repete crimele trecuturilor..Bun..Dar regulile astea se aplica tuturor..Dar, mai sint unii care atita stiu; sa le ocoleasca..Si se capatuiesc, pentru ca nu, ei in fata societatii par corecti..
Noi, ceilalti respectam toate regulile..Pentru ca altfel nu am avea cum..Sintem vulnerabili..Spre deosebire de.. Nu stiu, habar n-am, nu sint specialist in umanitate, cultura, sau civilizatie..Si stiu ca exista o regula a supravietuirii, a lui Darwin, care povesteste despre cel mai bine adaptat..Bun, dar in ce conditii? Sintem toti perfect egali? Si de ce regulile astea ale timpului sint construite asa? Adica exista pentru toti o reusita bazata doar pe competente, asa cum se spune in manualele de corectitudine sociala? Oare?

No comments:

Post a Comment