Thursday, July 31, 2014

Variantele comunicarilor posibile


Problema azi e de perceptie..Pentru ca, daca eu zic despre vis, chiar ma gindesc la ce lumi complicate imi construieste imaginatia, pe cind altcineva ar putea interpreta totul ca fiind o chestie erotico-sexuala, sau ceva legat de fantezii..Bun, sint si fanteziile o varianta posibilia, dar depinde, iar, despre ce fel de fantezii, cum, cind, in ce fel, si, mai ales, la ce nivel..Pentru ca nu trebuie amestecate..Fanteziile sint de 1 miliard de feluri, si fiecare si le are construite in minte in alt fel..Pentru ca ai putea sa iti imaginezi ca traiesti intr-un viitor indepartat, in care toate regulile sociale sint schimbate..Sau ca faci amor altfel, si cu cine visezi, in alte spatii, cu femei care sa reactioneze altfel, dar conform cu propriile tale dorintze..Sau ai putea, sa zicem, sa-ti imaginezi ca traiesti o alta viata, in care nu mai trebuie sa te scoli dimineatza, sa te speli, si sa te duci la job.. Nu, nimic din toate astea..Ci poate, sa te trezesti cind te trezesti, si atunci sa te conectezi la reteaua companiei, sa iei proiectele pe care le ai de facut, si sa lucrezi in linistea apartamentului tau, fara sa vezi unele mutre acre, sau cretine:)..Sau sa fii stressat ca tre'sa conduci intr-un traffic diliu masina ta..
In viitor cam asa va fi..In fine..
Cred ca am sa incerc sa-mi imaginez cum ar fi daca as trai cu o femeie, impreuna, cam ce as face, cum as gindi, si cum as evolua eu, ca fiinta..Asta e o provocare mare, recunosc, pentru ca eu sint mai singuratic.. Si poate ca ce mi-as imagina ar fi mai aproape, sau mai departe de o realitate posibila, asa ca in romanele SF.. Aici chiar e o chestie interesanta, pentru ca apropierea intre 2 oameni e la fel cu un contact cu lumi necunoscute..
Noi chiar sintem lumi destul de diferite, daca e sa ne gindim la psihologia barbatului, si a femeii..Si, ca fiinte fizice ne dorim apropierea erotico-sexuala, dar ca entitati ne cautam sa ne regasim printre gindurile si sentimentele celuilalt, cu mai mult sau mai putin success..
Poate ca in subconstient ne cautam oglinzi in care sa ne reflectam sufletele..Cele care sint asa cum sint, in momentul asta, acum, aici..Oglinzi ale altor constiinte..Oglinzi ale fiintelor reale..Fiinte care sa fie constiente de tot, si sa-si doreasca sa inter-relationeze..
Sintem, inca, oameni dotati cu un suflet propriu, si care, in drumul prin viata, se cauta pe sine la fel cum cauta sa se regaseasca in sufletele celorlalti..Avem limitele, si problemele proprii..Si avem curajul sa vorbim despre asta, cautind alte suflete cu care sa rezonam, in toate..E atit de mult de spus, dar, de atit de multe ori cuvintele sint doar treceri al fiintelor, ca, in drumul propriu, sa incerce sa gaseasca un partener social, si inteligent, de comunicare a profunzimilor din noi..
Ne cautam, continuu..Ca sa ne regasim in ceilalti, asa cum am vrea sa ne regasim in noi insine..Facem acelasi drum, continuu, ca sa redescoperim tot, in tot..Noi in ceilalti, noi in noi, si toti in variantele posibile de a fi, impreuna..De asta exploram..Si de asta ne punem sufletul la bataie, si ne expunem, continuu, invatind din toate experientele..Pentru ca intelegem importanta a tot, si a posibilitatilor ce deriva de aici..

No comments:

Post a Comment