Thursday, July 17, 2014

Drumurile cunoasterii

In viata asta poti sa primesti ajutor doar de la tine insuti, pentru ca ghiorlanimea-coclita tot incearca sa ti-o traga, si, atunci incerci sa te detasezi-eliberezi de toate..Si pentru detasarea asta iti cauti metode, si variante ca sa uiti, si sa iti refaci puterile, si pentru asta te reintorci la lucrurile frumoase din viata, oricare ar fi ele, chiar daca sint fantezii erotico-senzualo-sexuale, amintiri dulci, sau ceva concret: sa papi sau sa bei ceva bun, sa dormi bine, sa iti satisfaci anumite hobby-uri, sa te gindesti/visezi/meditezi, sa iti imaginezi chestii pe care le-ai face, etc..Si aici e permis orice, pentru ca e in mintea ta, pentru tine, inclusiv sa iti imaginezi ca ai face amor cu cine chiar iti doresti, asa cum iti doresti, sau ca ai calatori/vizita orice loc, ca ai putea sa intilnesti pe absolut oricine, si ai putea discuta despre orice, ca ai avea garantata prietenia oricui visezi..E permis orice, cum ziceam, pentru ca e in mintea ta, si asta iti da o stare de bine, de uitare, si de intoarcere la eurile tale profunde..
Eu sint so-so in ultima perioada, nici prea-prea, nici foarte-foarte..Imi place ca pot sa ma desfasor, si sa construiesc modelele, asa cum simt ca trebuie sa o fac, si e ca si cum as fi intr-o vacanta in care pot sa ma joc cu computerul, pentru ca, sa zicem, as fi plictisit de plaja, mare, soare, fete goale, etc..
La scirbici e bine, am spatiu, ma mai uit pe net, am vazut multe din benzile desenate cu Asterix, si m-am minunat iar de ce genial e Uderzo, nenea care-l deseneaza, hai ca pun si un link, sa te minunezi si tu, e fabulos omul, ce mecle, ce fetze, ce absolut incredibile sint absolut toate desenele, eu il cunosc din copilarie, de cind citeam si Pif..
Aici e linkul http://www.kelvi.net/books/comics/index.php?album=Asterix
Asa talent e rar..Pacat ca desenatorul e batrin, si nu stiu daca mai scoate albume, dar ce a facut pina acuma e ultra-super-fabulos..De la el am inceput eu sa desenez in generala, si liceu..Si de la el am prins gustul pentru forme, si geometrii..Acuma 3D-urile mele sint urmarea a ce am vazut atunci, si a studiului geometric, de dupa..Sint multe de zis, e o viata intreaga a mea, care a urmat acelor desene atit de bine imaginate, si construite..
Si mai am un precursor, sa zic asa..E serialul Cosmos, al domnului Sagan..Pe care l-am revazut, pe youtube.. Absolut fascinant si incomparabil.. O opera de arta in sine..Si, de la care poti porni lejer pe orice drum al cunoasterii..
Sint foarte multe de spus, despre foarte multe, si daca ar fi sa detaliem nu ne-ar ajunge netul:)) Si asta pentru ca ce am trait, viata de pina acuma e atit de plina de detalii..
Ma distreaza cum, in secolul asta al descoperirilor fabuloase ale stiintei inca mai sint insule de ignorantza si dogmatism, intre care biserica e campioana..Si ca inca mai sint destui care sa creada idioteniile lor cu care inca, se pare, mai au success, sau ceva..Ma rog, e liber, fiecare, sa orice..Doar sa nu imi impuna mie cretinismele lor..Desi, vezi, in mintea multora e mult intuneric, iar aia sint, de fapt sefi, care conduc, sau dirijeaza..Na, ni se poate intimpla oricui, chestia e ca nu meritam..

No comments:

Post a Comment