Monday, February 4, 2013

Vector


Se spune ca zborul e inascut..E ca un talent..Nu oricine poate zbura..Foarte multi simuleaza zborul..Degeaba, pentru ca se vede..E foarte clar..
Te poti educa, poti invata..Poti lua lectii de pilotaj de la zburatorii de elita..Poti exersa, experimenta..Poti chiar sa decolezi, si sa faci loopinguri, si tot felul de forme, pe cer..Poti impresiona lumea cu dexteritatile tale.. Sau poti construi universuri aparent palpabile, din cuvinte, si imagini miscatoare..Dar asta nu e zbor..E un divertisment..Ca sa zbori trebuie sa traiesti printre lumile alea, de sus..Tot timpul..Si doar, asa, uneori, sa mai aterizezi..
Se spune ca zburatorii adevarati sint acolo, chiar daca, fizic, sint aici..Si se mai spune ca zburatorii adevarati nu se intorc niciodata inapoi..Nu, ei au mai aterizat pe unele planete, ca sa aiba de unde decola, iar..Dar nu au mers niciodata pe aceleasi traiectorii..Si se mai spune ca toti cauta ceva..Dar ce anume, asta e un mister mare, si greu, si vechi de cind exista ei, si pe care nu l-a descoperit nimeni..Pentru ca niciunul nu s-a intors, de acolo..Pentru ca, daca s-ar fi intors, ar fi redevenit altceva..Si asta e sub demnitatea lui de zburator..
Bine, sint multe legende care spun baliverne despre zburatori..Pina acuma, niciuna nu s-a demonstrat.. Si multi mincinosi s-au declarat zburatori, si au dat interviuri prin ziare, si la tv-uri, clamind, si facind teorii sinistro puerile despre cum si ce pot ei, sa faca..Unii dintre clovnii astia au ajuns celebri..Chiar daca nu au convins, vreodata, pe cineva..

2 comments: