Wednesday, February 27, 2013

Asa..

Sint multe clishee prin societate..Relativ la orice: cum sa-ti traiesti viata, ce fel de relatie sa ai, cum sa te impaci cu lumea, etc..Si multi le iau asa, ca si cind ar fi adevarate, si se ghidoneaza dupa ele..Bine, e de inteles, ca, na, cica lumea se prosteshte, cu timpul, si incepe sa creada in orice..Asta e..Sintem incercuitzi de feluri rigide..De cercurile rigide ale capacitatilor unora..Doar e miercuri, si, cum se zice, miercuri oamenii sint cercuri..
Ma gindeam ce inseamna o viata ideala..Bine, stiu ca se spune ca viata e un fel de vis..Care se da cu capul de realitatea asta constringatoare..Din care vrem sa evadam..Asa, oare cum ar fi o existenta pe gustul nostru?
Unii o vad ca pe o calatorie..Ori in locuri tropicale, cu plaje maaaaari, ape turcoaz, all-inclusive, si fete nude, ori intr-un vas din ala urias, de linie, cu un apartament cu balcon, si vedere la rasarit..Si unde nu ai program, dar access la orice, gratis, pe orasul ala plutitor..Ori altceva, super-exotic, pe o insula retrasa, intr-o cabana pe o margine de deal, de unde poti avea muuulte variante de a petrece timpul liber asa cum vrei..
Cred ca viata e o chestie sociala..Si iti trebuie imprejur oameni, fie ca vrei, sau nu, dar sa fie, si tu sa faci ce iti doresti mai mult..Daca ma gindesc la mine, cred ca as vizita muzee..Ca acolo e multa cunoastere..Sau, nu stiu, m-as plimba prin locuri interesante..Fie ca peisaje, sau, na..Adica undeva, unde sa aflu ceva despre orice, si mai mult, despre natura umana (nu ca n-as cunoaste-o, dar ea te surprinde oricind)..As calatori prin lume, ca sa calatoresc in acelasi timp, si prin mine..Vezi, si asta e un loc incredibil: eul, sau eurile tale interioare.. Acolo chiar ca ai gasi atitea, cite nu credeai...Si sa faci o calatorie prin tine, cere curajul a 1000 de exploratori..Dintre cei mai buni..

4 comments:

  1. Pentru o calatorie prin noi insine si o intalnire cu sinele este nevoie de muuult curaj... nu de alta dar poti descoperi "comori" pentru care nu exista niciun fel de muzeu... si unde sa depui atata munte de rautate, ura, orgolii, vanitati, perversitati, viclenie, necinste, nesinceritate, impulsuri viscerale etc.

    ReplyDelete
  2. Aici e curajul sa te privesti pe tine insuti, pentru ca nu stii ce gasesti, si trebuie sa fii pregatit sa iti asumi, ca doar sint ale tale, proprii..Sint putini care fac asta..

    ReplyDelete
  3. Revin pe tema blogului... o vreme am visat sa ma retrag undeva intr-un loc linistit de deal sau munte, insa am renuntat repede la idee pentru ca nu aveam cum sa renunt la job-ul din oras. Acum imi doresc sa calatoresc... mult... sa vad lumea... muzee precum zici, obiective turistice, zone mai putin accesibile chiar, sa cunosc oameni din diferite parti ale lumii, cu religia lor, cu modul lor de existenta, cu obiceiurile si traditiile lor... in fine... dorinta asta n-ar fi prea greu de atins daca pe langa dorinta ar exista si o parte materiala suficient de consistenta. Noroc cu internetul care iti ofera posibilitatea sa calatoresti oriunde in lumea asta si este aproape... gratis... :)

    ReplyDelete
  4. Si eu prefer sa merg cu netul, prin toata lumea..Pentru ca sint si obosit, de la servici, si sint si lenes, nu-mi place sa ma misc fizic, doar mental..Sint multe de vazut in lumea asta, dar trebuie bani si timp..

    ReplyDelete