Thursday, February 21, 2013

Plastic

Traim intr-o societate de consum..Traim cu viteza, tot..Traim comercial, pentru nu mai avem timp sa fim autentici..Nu mai avem timp sa elaboram lucruri mai naturale, ci doar preluam din imprejururi toate gesturile, atitudinile, chiar mimicile, care ne vin de la marea masa de “ceilalti”..In care vrem sa ne incadram, si noi..
Azi totul e prefabricat, produs in serie mare..Inclusiv sentimentele..Din plastic..

6 comments:

  1. are you sure?...http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j5Ftu3NbivE

    ReplyDelete
  2. About the plastic matter I am pretty sure, but nothing granted, as long as there are billions of exceptions to the rule/rules whatever they are, concerning whatever..
    Pai azi avem de toatele, prefabricate, asa ca pentru novici, doar sa..Mincare gatita, felicitari gata scrise, referate pentru studenti, programe de computer, formule standard pentru orice ocazie, etcetc..Ne simplifica viata, intr-un fel, dar ne face sa ne lenevim, si sa uitam de lucrurile cu adevarat importante..Sau, cine stie, fiecare cu parerile lui..E si bine ca nu mai depunem efort pentru unele, si ne focusam pe altele..Depinde, acuma..Astea sint vremurile, cu unele chestii care ne convin, cu altele care nu..E mult de zis despre evolutie..

    ReplyDelete
  3. Traim dupa tipare... Cred ca din totdeaua omenirea a trait dupa tipare, numai ca acum tiparele au evoluat odata cu genul de societate moderna in care traim. Intotdeauna a existat spiritul de turma si turma in sine care a simtit nevoia sa nu iasa din aceste tipare ale manifestarilor. A apartine unei grupari ca mentalitate, ofera apartinatorului sentimentul de protectie. Daca te aliniezi acelui comportament fara sa gandesti prea mult, te simti in siguranta. Daca vei fi original, alegand un stil de viata propriu ori ceva ce nu place turmei, cu siguranta vei atrage asupra ta ”ocările” turmei. Alegerea de a fi altceva decat ceilalti te situeaza in afara turmei, ceea ce presupune a fi singur. Ori a fi singur intr-o societate nebuna, este echivalentul sinuciderii.
    Revenind... este absolut adevarat ca totul este prefabricat... totul este fals, indiferent ca vorbim de materie ori de sentimente... De foarte multe ori mi-am pus acesta problema intrebandu-ma ce-i de facut... Cel mai dureros este pentru cel care simte altfel decat restul. Sunt convinsa ca sunt putini care realizeaza adevarata dimensiune a degradarii vietii in care traim. Cei mai multi considera ca evolutia societatii de azi este o mare realizare care ne permite o viata mult mai usoara dar... probabil mult mai scurta si mai lipsita de esenta. De cateva ori am incercat sa iau decizia de a fugi din calea acestui urias val care matura tot in cale si am constatat dupa multa reflectie ca nu ai de ales, nu ai unde fugi. Cuprinde tot si esti obligat, inlantuit, supus cu forta unei vieti pe care tu vrei sa o traiesti altfel. Cu alte cuvinte suntem sclavii unui sistem foarte bine si perfid pus la punct.

    ReplyDelete
  4. Asa e, traim dupa tipare, mode, ne asociem unor grupuri cu anumite valori, sau "valori"..Preluam din social ceva-uri pe care le consideram firesti.. Asta e genul nostru, cautam sa socializam pe anumite criterii, desi, si socializarea asta depinde de cum e facuta..Depinde de educatie, de valorile reale din eul nostru profund, de ce gasim in drumul vietii, etc..Si eu cred ca singuratatea e o optiune, mai ales daca nu te regasesti in ce vezi, sau auzi..Si societatea asta s-a schimbat in ceva gen bilci strident unde se vind iluzii, sau forme fara fond..
    In rest, multe prefabricate din astea ne fac viata mai usoara..Dar trebuie sa invatam sa selectam..Altfel ne ia valul, pe sus..

    ReplyDelete
  5. Paradoxul vremurilor noastre
    “Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem: cladiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrazi mai largi, dar minti mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin. Avem case mai mari, dar familii mai mici. Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai putina minte, mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multa medicina, dar mai putina sanatate.Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu si mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre. Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare: sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata, dar comunicam din ce in ce mai putin.Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei incete; oamenilor mari si caracterelor meschine; profiturilor rapide si relatiilor superficiale. Acestea sunt vremurile in care avem doua venituri, dar mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate. Acestea sunt vremurile in care avem excursii rapide, scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti induc orice stare, de la bucurie, la liniste si la moarte.
    Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior, vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare si in care poti decide fie sa impartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi aceste randuri.
    Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite. Pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate. Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca acel copil va creste curand si va pleca de langa tine. Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste pe cel de langa tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.''

    ReplyDelete
  6. Exceptional! Domnul Paler a facut sinteza sintezelor prezentului..De fapt, toata lumea asta asa cum a evoluat, si a ajuns azi e consecintza naturii umane..Asa sintem..

    ReplyDelete