Sunday, February 3, 2013

Mecanisme si masinarii


Lumina a mai desenat, iar, geometrii complicate, si schimbatoare, pe asfalt..A adunat, si a desfacut, apoi a combinat iar..Probabil ca a vrut sa ne arate ceva..Cum din formele 2D se pot crea stari 3D, si cum se pot readuce, asa, in joaca, multe din lumile trecuturilor..Sau ale variantelor de viitor..In fine, toate sint amestecate, ca in viatza..Nimic nu e clar..Cum e in stiintzele clar-exacte..Indubitabil si irefutabil..
Nu stiu, de multe ori cind incerc sa imi adun ideile, ca sa scriu ceva inteligibil, vad peisaje..Ca si cind as sta intr-un punct fix, si m-as roti, sa privesc imprejur, si as remarca detaliile..Sint asa, ca un fel de locuri construite atent, ca o combinatie intre ceva ce a existat, si ceva ce mintea mea si-ar fi dorit sa fi existat.. Cred.. Si parca toate detaliile astea sint pline de simboluri..Cu multe amintiri prin ele..Sau asa ceva.. Ce stiu, e ca atunci cind ma "plimb" printre ele, ideile-ginduri se construiesc mai usor in cuvinte..Care cuvinte refac mai usor imaginile unui fel de film..Care se reintoarce mai usor la idei..Si toate, impreuna, colaboreaza.. Se ajuta sa devina, asa, fiecare pe fiecare, ca niste robotzi complicati care invata, ca intr-un joc darwinist al evolutiei, sa se dezvolte, si sa mearga inainte..Asa, cum fac fiintzele vii..
Ma gindesc, uneori, la ce mecanisme complicate sintem, fiecare..Ce masinarie biologica fabuloasa e in spatele constiintei noastre..Si ce fragila e..Cit echilibru in toata combinatia asta de atomi, molecule, din care sintem construiti..Ce chestie..Cita precizie..Cita elaborare..Ce pacat ca dureaza atit de putin, in timp..Am merita mai mult..

No comments:

Post a Comment