Sunday, February 3, 2013

Limitele trecerilor


 Oare timpul are si el un inceput si un sfirsit? Cine stie..Noi sintem prea mici ca sa ne punem intrebari asa mari, uneori..Pentru ca, chiar daca timpul s-ar sfirsi, cindva, noi nu vom mai fi sa vedem asta..Timpul se sfirseste doar pentru noi, cei muritori..
Am asa o stare de primavara, de nou, si de zbor prin spatii indepartate..Vreau sa fie soare, si cald, iar..Si sa am o vacantza de vreo 5000 de ani..Sa fac ce vreau..Si sa nu mai vad mecle de idioti si rai..Sa ma eliberez de toate constringerile..Sa ma plimb prin toate galaxiile, si sa imi caut prieteni noi..Sa visez cind vreau, ce vreau, cum vreau..Sa explorez cit mai mult..Sa caut sa inteleg mai bine, cum e cu creatia asta..Sa inteleg cum se combina lucrurile, ca sa dea un intreg echilibrat..Si sa cunosc iar alti oameni, sa schimbam idei, si impresii, si sa o iau, iar, la un drum nestiut..Tot inainte..
Oamenii confunda explorarile, cu calatoriile..Sint total diferite..Cind calatoresti ca un turist, esti un observator, doar..Te deplasezi in spatiu ca sa iti umpli mintea de peisaje, intimplari, si impresii..Pe cind, ca explorator, cercetezi..Cauti..Iti pastrezi mintea complet deschisa, ca sa absoarba posibile descoperiri..Iti folosesti toata educatia, imaginatia, si inteligentza, ca sa vezi, printre artefacte, legile care guverneaza fenomenele..Si felul in care sint construite legaturile dintre entitatzi..Esti un spirit care cauta sa recompuna intregurile, din bucati de materie, sau de informatie..
Acuma, trecerile noastre prin viata asta complicata sint, alternativ, cind excursii, cind explorari.. Sintem toti, intr-unul singur..Si exploratori, vizitatori, ginditori, artisti, mediocri cu accese de genialitate cind si cind.. Intr-un cuvint, trecatori..Prin timp..Printr-un timp atit de scurt, si de concentrat..

No comments:

Post a Comment