Sunday, February 3, 2013

Alte inceputuri


Ne jucam, de multe ori cu timpul, asa cum se joaca lumina cu umbra, intr-o zi insorita, printre crengi..Si ne traim experientele pline de detalii, cu un fel de importantza a cuiva care stie ca mai are timp..Un timp..Cit va mai fi ramas..
Iarna mai are putin..Si i se va umple clepsidra..Iar noi vom admira iar jocul albastru-verde-rosu-galben al unei tinere primaveri..Curind..Toate se vor transforma, ca in povesti, si vom vedea iar viatza cum explodeaza.. Si ne vom alatura, stingher la marea petrecere a reinvierilor..Si, poate, ne vom reevalua trecuturile, si o vom porni pe drumuri noi..Iar..
Uneori parca simtim prin aer armoniile spatiului de sus..Cele pe care le aud doar initiatii..Si ne patrund fericirile fluide prin toate colturile sufletului nostru..Cel atit de inghetzat de iernile atitor ani..Dar, sa nu cobim-ciobim-scrobim..Ca primavara sigur va veni..Si ce mai conteaza trecutul, oricare ar fi fost el?
Probabil ca si dansatorii profesionisti ai noului anotimp au inceput pregatirile..Acum isi exerseaza si zimbetele, si elegantzele din miscari..Ii preseaza si pe ei timpul, ca si pe noi..Plus asteptarile noastre..
E deja februarie..Mai e putin pina departe..Adica sintem mai aproape de a fi departe..Uite ce joc de cuvinte.. Aproape sau departe, conteaza si dinstantza dintre noi..Cit de mult ne-a apropiat iarna asta de noi insine..Si de a intzelege cumva, cum sa mai micsoram spatiile dintre suflete..Cred..Sau..
Dap, ne jucam cu cuvintele, pentru ca ne place ca va veni iar domnisoara primavara, curind..Cu haine verzi si priviri cu soareeeeeeeeee..Mult..
Curios, pina acum parca mi-ar fi placut toamna, mai mult..Cred ca m-am schimbat..O fi probabil pentru ca m-am nascut intr-o zi de sfirsit de primavara..Cine stie? Sau poate pentru ca am invatat, cred, sa iubesc ce va veni, mai mult decit ce s-a dus..Poate..Cu "P" capital..Ca cel din Primavara..Ea, cea care ne va arata iar cum sa traim altfel..Mai frumos, mai optimist, nu stiu..Ceva asa..

No comments:

Post a Comment