Tuesday, May 5, 2015

Viteza evolutiilor

Am revazut  Contele de Monte Cristo, cu Richard Chamberlain, si m-am gindit la toata povestea..Ce ar fi fost daca el, dupa ce a gasit comoara, ar fi plecat in lume sa se distreze, si ar fi uitat tot? Ca nemernicii aia care l-au bagat pe el in temnita nu meritau atita efort ca sa fie aratati cum sint, pentru ca-ca ei e plin..Asta privind din punctul de vedere contemporan..Dar atunci, in vremurile alea era in societate un fel de simt al onoarei, care trebuia respectat..
Astazi toate sint mult mai complicate..Coexista toate, de la cele mai inalte, pina la cele mai joase, nu mai e un stil social, sa-i zic asa..Azi parca ciudateniile sint baza..Caricaturile umane, mutantii cu diformitatile cele mai absurde trezesc interesul..Spiritul pare depasit..Si asta desi societatea se bazeaza pe spirite, pe capacitati din ce in ce mai mari..Bine, poti spune ca lumea e o piatza deschisa, si ea decide..Adica, daca in piata muncii e nevoie de spirite, din toate domeniile, atunci spiritualii aceia vor fi apreciatzi si remuneratzi..Altfel, nu..
In viitor spiritele vor fi baza, de asta sint absolut sigur..Si cind zic asta ma refer la profesionisti, mai putin aia de conduc, ca se vede destul de limpede, inca de acuma, ca-ca sa conduci iti trebuie, totusi, o educatie..
Bine, societatea evolueaza continuu, si se reconfigureaza continuu..Dar, parca, uneori simti ca evolutia e prea inceata, si nesigura..Si nu e corect, pentru ca si timpul vietii noastre e destul de mic..
Uneori ma gindesc cum ar fi fost sa ma nasc intr-o altfel de societate, care sa fie mai receptiva la propriile ei dorinte de evolutie..

No comments:

Post a Comment