Friday, May 1, 2015

Fantezii

Fanteziile sint si ele, asezate cronologico-valoric, in straturi..Pentru ca la 18 ani visai ceva, la 30 altceva, la 40 altceva, etcetc..Si se reordoneaza toate, odata cu timpul..Se slefuiesc, merg spre substantze mai autentice, si mai datatoare de straluciri luminos-colorate..
La inceput visezi corpuri, cu anatomiile definite de educatie, si experientele virstei..Si, incet, cu virsta, vezi din ce in ce, mai complet, fiintza, in ansamblul ei..Pina cind ajungi la suflet, si spirit..Dar asta cere timp, si elaborari..Si, ce e interesant, desi corpul ramine in fantezii, el devine o forma de expresie a spiritului..Nu mai e acelasi, isi schimba si forma fizica, dar si forma de manifestare..Din cel inert si explicit se transforma intr-o forma miscatoare si artistica, care face un balet pe armonii cosmice..Care devine apoi miscare pura, ca sa se transforme, mai apoi, in stil, si esentze de ginduri-suflet..
Cred ca am ajuns la fanteziile intelegerilor, cele in care imi sincronizez fiintza cu o alta..Si asta chiar daca nu am parcurs total unele trasee, dar am trecut peste ele intr-un fel firesc, sa zic asa..Asta e cea mai de adincime fantezie, pina la urma..Acolo e dorinta adevarata..Chiar daca apar si alte tentatii, ele exista destul de efemer, pina la urma..Si ma gindesc daca nu cumva fantezia asta m-a urmarit dintotdeauna, dar doar ca n-am stiut sa o recunosc..

2 comments:

  1. Pai mai intai e valsul si apoi...tangoul. Ca-i daca-i treci direct la tango s-ar putea sa-si rupa picioarele:)) de (la) atat zbor si acrobatii.
    Budka Suflera - Takie Tango
    Clipul asta pe meodie:
    https://www.youtube.com/watch?v=PkzmeDtAudo&feature=youtu.be

    ReplyDelete
  2. Orice miscare are ritmul propriu, si se poate identifica-cu o forma de dans..Ce e frumos ca cei 2 dansatori musai sa se sincronizeze, si sa-si adapteze reciproc miscarile, aici e frmusetea cuplului..
    N-ai zis nimic de fantezii, mai ales de alea picante:))

    ReplyDelete