Monday, May 11, 2015

Jocul de-a viata

Viata e in multe feluri, dupa locul din care o privim..E vis, sperantza, drama, comedie, traire, gindire, simtire, etc..Dar viata e si un mare joc, pentru ca sintem copii care invata continuu..Un joc care arata in diferite feluri..
Asa si o relatie intre un barbat si o femeie, e si un joc..Te joci cu celalalt cind serios, cind amuzat..Te joci cu corpul celuilalt, te joci cu cuvintele, cu imaginile, cu orice care poate face comunicarea mai interesanta..Dar te joci cu ce de jucat, fara sa jignesti, sau sa iti bati joc, sau sa ranesti, pentru ca altfel nu mai e joc..
Si ca ziceam de corp..Ei, aici e interesant, pentru ca corpul are zonele lui sensibile, si jocul asta, atent facut poate da senzatii profunde, mai ales cind e facut cu atentie la detalii:)
Jocul e frumos cind e facut cu placere, si cind cei doi participa curiosi de a descoperi lucruri noi, si interesante..Pentru ca jocul e felul in care fiinta din noi descopera..
Traim jucindu-ne, si lasindu-ne sedusi de nou..Pentru ca asa invatam..Asa invata si copiii..Iar noi, cam raminem, cit traim, niste copii curiosi, care experimenteaza orice, ca sa stie pe viitor cum sa se comporte cind o situatie asemanatoare apare..Invatam simtind, gindind, elaborind, analizind, si actionind..Invatam tot ce putem, traindu-ne viata in felul nostru propriu..Si personal-subiectiv..
Ne jucam de-a viata, asa cum Sebastian se juca de-a vacantza..
PS. Am scris despre joc, si formele lui, pentru ca e multa rigiditate, si multi confunda jocul deschis si creativ cu lucruri sinistre dupa propriile interpretari, cum ar fi perversiuni, ciudatenii, etc..Mi s-a intimplat de foarte multe ori..Depinde de om, pina la urma..Nu am nimic cu nimeni, fiecare e liber sa creada ce doreste, dar nu trebuie sa facem confuzii..Nimic din ce e omenesc nu trebuie sa ne fie strain, e adevarat:)

No comments:

Post a Comment