Sunday, May 17, 2015

Diferentele reale

E greu sa intelegi, pentru ca trebuie sa legi logic toate datele..Dar e si mai greu sa te intelegi, pentru ca simti ca tot ce erai, si singurul om de incredere, tu insuti, se schimba tot timpul..
Deasupra ramin sa se roteasca toate lumile, si sa se aseze imprejur, ca sa pot alege ceva, in sfirsit..Sint destul de confuz..Sint intre atitea nestiuturi..Mi-e frica de atitea optiuni..E uriasa lumea asta..Trebuie sa revin la ceva mai natural..Si cu care sa simt ca rezonez..Vreau inapoi la ce eram..Sint singur, intre atitia straini..Mi-e frica deja..Ochi vad..Ochii lor te fixeaza..Incearca sa te vineze..Trebuie sa inveti sa iesi din victima potentiala, si sa devii la fel de vinator ca si ei..Sa fii mai tare, si mai aplicat..Ca intr-un joc care pe-care..
Uneori e obositor, pentru ca energiile tale sint interioare, pe cind ale lor sint exterioare, ei se manifesta agresiv si efectiv..Sintem diferiti..Care e vina mea in toate astea?

7 comments:

  1. Nu pot spune ca ai o vina... Poti spune ca la un moment dat "ai" o vina daca nu te retragi. La momentul oportun.
    Si-n tot timpul asta de studiu - de studiat problema - vei gasi o alternativa, o portita de iesire; asta intradevar daca chiar ai avut pus de toate in sadwichul ala (pe care zici ca l-ai mancat) //(ceea ce inseamna ca): ai cazut deja cat se jos putea - mai mult de-atat n-ai cum sa mai cazi, si-atunci vei vedea (ca) alternativa (nu suna asa de rau). O-ho: Nu suna deloc rau !:))))))
    Scriu ca un evadat, e posibil. Nu m-ar surprinde.
    Si eu am avut planuri (mari)cu viata mea... "Ca toata lumea".. Stii expresia asta, nu?:)

    ReplyDelete
  2. Ca sa poti sa legi logic toate datele...
    Intai, trebuie sa lasi(pastrezi) putinele date pozitive (=demonstrabile). Si pe astea ti le dicteaza constiinta..intuitia..whatever... Nu e foarte greu. Apoi sa elimini rand pe rand din crezurile tale, cam cea mai mare parte dintre ele, si sa le alaturi celorlalte de dinainte, continuand sa verifici fiecarei noua piesa in parte ....Asa ca un mecanic auto. In tot timpul acesta poti avea pe post de muzica ambientala ceva lectura de cel mai bun soi (ale Inteleptilor literati pe care te poti baza) care cuprinde, contine, pentru cititorul avizat, mai mult adevar decat iti pot oferi cartile stiintifice promitatoare -la un loc. Pacat ca unele lucrari grozave occidentale care nu s-au tradus si la noi. Asa ca va trebui sa ne multumim si numai cu unele recenzii. Sunt pretioase si acelea - daca ne descurcam cu ce avem in plus. (Si) Sa vedem apoi daca porneste si motorul..! :)))))))) Ce de emotii !!!:)) (Il si aud.:))

    Pentru ca ieri urmaream niste materiale video idioate (pe you-tumble) despre batranul Saturn, iti trimit cadou o foarte interesanta conferinta de-a domnului Steiner. un alt damnat la osanda vesnica... a fost acuzat chiar si de rasism. Bad boy :))
    http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA228/GA228_CF1.html

    ReplyDelete
  3. Dap, ne facem planuri ca sa avem ce modifica pe urma, si ce analiza de cum au mers lucrurile..Comunishtii faceau planuri cincinale:))
    Sint multe carti bune, ca-s de stiinta, sf, beletristici, etc..E si lume inteleapta primprejur, dar nu prea e cautata, ca cere efort sa intelegi ce zic..
    Pai, ce, ai abandonat planurile mari? Nu cred.

    ReplyDelete
  4. Pai.. Nu stiu ce sa spun... Cam in doua luni imi scot “licenta” in teologie crestina, fara a fi urmat studii in domeniu, si fara asistenta vreunui super prof. coordonator; profesorii pe care mi i-am gasit fiind nepretentiosi (adica tacuti). A fost o mare provocare pentru mine …/nu stiam ca voi ajunge aici/... si necautata. din care nu am urmarit un avantaj anume, neurmarind altceva decat sa indepartez ceea ce-am privit constant ca (o)piedica, crestinismul, nu foarte usor de indepartat; si nu datorita aluatului doctrinar atit de obscur – si aici ar merge pusa o acolada draguta, cu multe alte atribute...nu tocmai dragute, dar nu si-ar avea rostul – cat a climatului extrem de conditionant si amenintator pe care-l degaja. Poate-ti suna caraghioase cuvintele pe care tocmai le-am folosit, dar eu sunt un om sensibil, si un om sensibil nu cred ca ar putea privi altfel crestinismul ... (sa-l priveasca lucid..ma refer..)
    Planurile mari si demnitatea umana . A mea se rezuma momentan la: “a nu muri prost”

    ReplyDelete
  5. Depinde de valorile proprii, de felul in care ai fost educat..Eu sint bazat pe stiintele exacte, si aici nu sint interpretari, pentru ca toate sint legate logic si demonstrate folosind rezultate practice si concrete..Si aici nu ai nevoie de divinitati..In arta e altceva, acolo sint multe subtilitati si interpretari care te pot duce cu gindul la lumi superioare, sau constiinte superioare care sa apartina unor meta-fiintze..E mult de spus..Cu credintza sint de acord ca fiecare e liber sa creada in ce doreste, atita vreme cit nu-mi impune mie dogmele lui proprii..Si biserica e o institutie care a profitat de lipsa de educatie a multora..Acuma vad ca biserica e mai "flexibila" in conceptii, pentru ca si-a pierdut multi clienti..
    Asa e, ne cizelam spiritul tot timpul..Evoluam..

    ReplyDelete
  6. educat ~ cum ai reactionat la educatie si cum ai gasit-o satisfacatoare/nesatisfacatoare ...si dupa cat timp; in asta consta Educatia; trag concluzia dupa indelungat timp.
    Da.. Esti liber sa crezi, mai greu in aceasta privinta este sa purcezi sa gandesti -si pentru asta cam trebuie sa te ciopartesti singur..benevol.. in 1000 de bucati... Cam in sta consta "ganditul", pentru mine. Si din multe multimi (via. notiune matematica, nu am cum sa boldesc) pe care trebuiesc cand incluse una in alta, sau respinse (dupa caz).
    Ca stiinta exacta limitata si partiala, redusa ca bagaj informational, careia-i port un oarecare drag pentru ajutorul pe care mi l-a dat ochilor pentru a putea "privi" mai bine ..ceva mai tarzior, in viatza, mi-a folosit osteologia capului uman, a carei schema /conformatie in sine e grandioasa mai ales sub aspectul terminologiei (atat de spiritualizate a) partilor componente. Suna caraghios..probabil. Caci n fond sunt doar detalii... de structura si strategie ;).

    ReplyDelete
  7. Mai, educatia eu o vad in sensul clasic al valorilor profunde..Normal ca pe masura ce acumulezi te reconformezi, te reconstruiesti, pentru ca la inceput acumulezi datele, abia apoi le asezi pe ierarhii..
    Bine, detaliile pot fi uneori esentiale, pentru ca din cauza lor intregul mecanism se poate bloca..Strategia unde vine? Cred ca in a face detaliile fiabile:)
    Despre multimi, ce sa zic? Sint colectii ordonate dupa diverse criterii, care mai mare, care mai mici, si care sint notiuni matematice, deci idealizate pentru simplificare:)

    ReplyDelete