Sunday, May 10, 2015

Limite

Orizonturile  se intind calme, peste tot..Sintem inconjurati de atitea infinituri..Ma gindesc; noi de ce sintem atiiiit de limitati, in toate? De ce uneori acceptam atit de multe reguli artificiale, si absurde?

4 comments:

  1. Societatea...implica reguli, compromisuri. Negari. Gen "a te redefin" (Ce naiba ?! ) Sau m-am reinventat ... ?! ...Adica eeeee ceva...:) :) :))
    Le accepta pentru ca astfel sunt la adapost. protejati..
    (Am pus azi ceva machiaj - sunt ca toata lumea cealalata. Ca altfel... ma-ntreaba fetele ce am patit, si eu ce-o sa raspund..?!)
    Joci ca la carte, stai bine..

    ReplyDelete
  2. Pai da, societatea te obliga sa accepti reguli fixe, si tu te invirti intr-un cerc concentric, asa cum se invirt in jurul Polarei..Te redefinesti pina ametesti:)) Iti zic eu, din proprie experienta; la momente critice in viata, te ametesti impreuna cu pretenul Bachus, si, cind te trezesti iti gasesti ideile in ordine, daaaar, sa nu faci exces, asta e de baza..
    Zici ca esti protejat? Hmmm, parca e ca se ascund dupe degete, ca protectie in ziua de azi ciuciu..Mie imi trebe ginduri si intelegeri, ele ma protejeaza cel mai bine..Si omul care sa le emita:)
    Hai sa te vad machiata, fa o poza, si te critic:))..De fapt, cred ca machiajul e ca masca transparenta, ca arata prin ea o dorinta de a fi intr-un fel, spune nespusul in cuvinte mute.. Na, poate gresesc, ca gindesc ca un barbat care nu prea cunoaste bine psihologia feminina..
    Joc, dar fara sa ma gindesc la nimic altceva..Pentru ca jocul mi se pare la fel de pur ca gindirea unui copil:)

    ReplyDelete
  3. raspuns 2: Pentru a ajunge la scopul urmarit si putand astfel sa ne atingem obiectivele.
    Oricare activitate ar fi ea, sta in serviciul unor pofte de imbogatire; motivatia fiind aspiratiile de ordin pur material. (Si tragem tare... nascandu-ne mai degraba pretentii decat sa ne trezim vreo oarece vocatie.) Risipind astfel Timpul.. Largirea de orizont implica foarte foarte multa munca. cu sinele.

    ReplyDelete
  4. Da, asa e, ne urmarim scopurile, fiecare cum simte ca i se potrivesc..Unii in averi, altii in spirit, si cunoastere..Traim paralel.. Oricum risipim timpul, pentru ca il folosim intr-un fel pe care nu il intelegem, ci doar il simtim..
    Vezi tu, orizontul e o notiune, e ceva indepartat, la o infinita distanta de momentul asta, de acum..E ca o varianta posibila, orizontala, a unor lumi promise, de noi noua insine..
    Cu sinele e o lupta continua, mai ales daca stim sa ne privim in oglinzile de toate felurile..

    ReplyDelete