Saturday, May 9, 2015

Tu si variantele lor

Multe trairi ti le reprimi, pentru ca stii cum reactioneaza ceilalti la ele, si pentru ca tu, in civilitatea ta stii ca nu are rost, daca nu..Dar asta pina explodezi de atitea frustrari..Pentru ca esti om, pina la urma, si vrei sa te conectezi rational cu alte minti..
Sigur, ai si tu instinctele tale care te fac sa cauti si fizicul din realitatea asta..Dar fizicul pare insuficient, si atunci te exhibi intr-o deschidere sincera, care, evident iti e reprimata brutal..Te vezi pus la punct de un stupid care iti invoca nush ce clisee sociale..Un bou, sau o vaca, dupa caz, care iti da in cap  cu nush ce mizerii, sau scirbosenii absolute, care sa te taxeze pentru ca ai iesit din "rind", si ca nu respecti regulile cretine, inventate de niste sinistri, ca sa te faca mai disciplinat..Ca cine dracu te crezi, de te comporti neadecvat?
Sa traiesti intr-o anumita mentalitate te poate handicapa destul de mult..Pentru ca nu poti fi ca ei, si, in consecintza vei fi eliminat..Iesi afara! Du-te in alta parte, oriunde, dar nu ne strica echilibrele noastre! Iesi in afara sistemului nostru..Iar tu, de nevoie, iesi injurindu-i, chiar daca asta nu face decit sa te simti tu mai bine.. Pentru ca ei, si sistemul lor vor ramine acolo, stabili..Ce mizerie..Si ce societate dilie sa-i accepte pe ei, si reactiile lor, in timp ce pe tine, eventual, te compatimesc..
A fost intotdeauna o lupta a individului cu societatea..Care nu a avut o solutie stiintifica, ci doar una de acceptare a felului in care e tratat el, de societate..
Si, cum se zice pe romaneste, sa nu-ti bagi pula in ei toti, si sa-ti vezi de ale tale? Asta daca iti poti permite sa fii tu singur, si pe picioarele tale, independent de oricine, oricum, oricind..

2 comments:

  1. Ceva drag mie. 4.1.1: (din carticica rosie):
    Am vazut un om urmarind orizontul;
    Si de jur-imprejur fugea.
    M-a deranjat asta;
    Am acostat barbatul.
    „Este inutil”, am spus,
    „Nu vei putea niciodata –”
    „Minti!” a strigat el,
    Si a fugit mai departe.
    Stephen Crane, Am vazut un om urmarind



    ReplyDelete
  2. Asa e, viata e un vis, alergam de multe ori dupa himere care isi schimba forma, sau numele..Dar noi continuam sa alergam si dupa ce intelegem asta..

    ReplyDelete