Wednesday, April 30, 2014

Timp autentic

Ma enerveaza prostiile astea ale simularilor..Toti se complac in ceva ce le e strain..Mai nene, esti barbat, sau femeie, asuma-ti ce esti..Fii un om, dincolo de toate..Pentru ca oricum, daca vei juca un alt rol, prea putini ti-l vor recunoaste..Si stii asta foarte bine..
Bun, zic de un rol social al fiecaruia, pentru ca multi incearca sa se dea ce nu sint..Ca si cind lumea s-ar lasa pacalita de o masca destul de stupid construita..Ma rog, nu as spune de asta daca nu ar fi atitea variante nefericite, care cred ca inca ar putea pacali o suma de populatie..Unii traiesc in realitati paralele..Si asta mie mi-e perfect paralel, sincer..Dar ma enerveaza ca isi inchipuie ca pot trece, asa, de la ei, de barierele unui bun simt..
De fapt, de ce vorbesc despre ei? Poate pentru ca mi s-a acrit de atita ipocrizie..Una care sare de ceva ce am imaginat..Ca si cind ei, aia care simuleaza ca sint, si-au depasit conditia, si chiar au devenit ce si-au imaginat..Ma rog..
Stiu ca viata proprie presupune sa fim fiecare exact ce sintem..Ca si cind am sti ca cei falsi nu ar putea vreodata deveni ce nu merita..Dar vezi, asta e o chestie ce tine de timp, de autentic, de acum, de noi..

1 comment:

  1. Adevarul e ca sistemul construit in Ro, dupa atitia ani de istorie nefericita, a fost unul complet dezaxat, iar sistemul si-a intro-bagat ideile in mintea tuturor..Omul nou, cum il vroia Ceasca era unul duplicitar, ipocrit, schizofrenic de-a dreptul, hot, brutal spre salbatic, complet cretin, si capabil, pina la urma de orice, pentru ca nu mai avea discernamint..Iar omul asta nou punea presiune pe tine, oricine ai fi fost, si oricum ai fi gindit, ca sa devii ca el..De fapt sistemul te obliga, prin toti reprezentantii lui sa te schimbi, si sa accepti tot..Si obligarea asta se facea cu repercusiuni dureroase..
    Rezultatele se vad azi, in socialul romanesc..Dar mai e o speranta, ca toti sa inteleaga trecutul, si sa porneasca spre viitor altfel, pe cai adevarate..Si spun asta pentru ca inca mai simt ce inseamna sa ai originile romanesti, sa crezi in valorile invatate acolo, si sa iti doresti ca totul sa evolueze spre un viitor pe care Romania chiar il merita..Pentru ca, cred, noi toti am suferit nemeritat intr-un timp ce ne-a fost impotriva, prin toti reprezentantii lui, ce veneau dintr-un imperiu de la rasarit..Cine plateste pentru toate? Sa ramina, chiar asa, cei vinovati liberi si capabili sa faca alte si alte nemernicii? Bine, acuma se pare ca e o coalitie impotriva acelui imperiu al raului..Desi, dupa mine, totul pare foarte firav, inca..

    ReplyDelete