Monday, April 14, 2014

Scris

Cred ca ce ne motiveaza cel mai mult, e misterul..Si, implicit, constiinta faptului ca sintem prosti..Da nu prosti asa, cu ceva acumulari..Nu nene..Simtim asa de clar, in noi, ca sintem facuti gramada..Si ca nu vom putea niciodata sa iesim din starea asta..Orice am face..Bine, e adevarat ca asta ne-ar da depresii continue..Dar, la o privire un pic atenta imprejur, vedem atitia altii cu mult mai prosti..Iar asta chiar ne da sperante ca ma avem sanse..Ma rog, stiu ca nu e frumos sa vorbesti despre prostie, pentru ca nu e nimeni suficient de destept sa-si permita asta..E adevarat..Na, nimeni nu detine adevarul absolut..Dar si cind vezi atita prostie, oooo, oricit de multe s-ar spune, sau elabora, te simti asa, relativ destept..Si, un pic mai impacat cu tine..Ca te gindesti ca, pina la urma toate-s relative..Si chiar aia care au putere, sau bani, pe lumea asta, ne seamana..Asa ca..
Nu stiu, fiecare cu adevarurile lui..Si fiecare isi vede viata diferit..Dar am descoperit un lucru..Cea mai adevarata viata e cea de scriitor, cred..Pentru ca e mai mult decit un om de stiinta, filosof, profesor, etc.. Chiar si decit un inginer..Bun, e adevarat ca sint scriitori, si scriitori, fiecare cu talentul lui..Dar el traieste atitea vieti, ooooo..Si vede atitea adevaruri concrete..El trece dincolo de teorii..Asa, ca un inginer, invata din toate, ca sa aplice..E uimitor..
Bine, vorbim de scriitorii cu talent, cei care au inteles marele adevaruri, nu de amatorii care descopera lumea, in felul lor..Sigur, aici sint multe puncte de vedere..Desi, poate, in timp, si a scrie s-a transformat, si romanele moderne abunda in technicalitati mai degraba, decit in idei..Eu stiu, ca, de la un anumit moment, am zis, gata, de aici incolo spun in cuvinte ce simt eu, si nu mai copii pe nimeni..
Imi aduc aminte ce mici opere de arta construiam in toate scrisorile de amor din adolescenta..Pe vremea cind o scrisoare ajungea in 2-3 saptamini, si era scrisa pe hirtie adevarata, cu pixul, direct pe curat, fara ciorne.. Atunci parca totul era legat de concret, avea forma fizica..Si forma artistica mai apropiata de suflet.. Desi nu sint nici pe departe un nostalgic, in nici un caz..Si virtualul e perfect valabil, atita timp cit spui adevaruri adevarate, si multe lucruri autentice..
Astazi se scriu multe ineptii...Oho..Poate pentru ca si scrisul virtual e la inceput..Tot ce se poate..Toate evolueaza..Si noi cei de ieri nu prea mai semanam cu cei de azi..

No comments:

Post a Comment