Sunday, April 13, 2014

Lumile noptii

A plouat..Natura parca a incercat, iar, sa ne spele de trecut..E la fel de noapte..Oamenii dorm..Unii viseaza.. Altii privesc la luna, si se mai gindesc la ceva ce le e inaccesibil la lumina zilei..Noaptea are lumile ei, proprii.. Ca si ploaia..
Poate ca pe o planeta nestiuta, undeva, intr-un alt colt de univers, o fiinta se gindeste, asa, ca mine, in liniste, la ceva..Ca mine, sau ca altii ca mine, din trecut..
Orasul si-a pastrat luminile noptii..Si linistea strazilor..Luna mai apare, la fel de singuratica, ca sa observe, parca, tot, de sus, si sa consemneze..Imaginatia mai alearga peste tot, libera..Fiintele fantastice, alearga si ele, care singure, care in formatii perfect aranjate, ca la o parada cosmica..Sint la fel de transparente..Li se vad clar contururile, si unele umbre ale suprafetelor..Le simti atunci cind trec prin tine, pentru ca ai o stare  ciudata..Apoi, iti revii..Sint frumoase..Au asa forme maiestuoase, si puternice..Pacat ca nu le poti atinge.. Poate au venit de pe o alta planeta..Sau poate sint doar holograme..Poate vor sa transmita un mesaj de la fiinte indepartate..Sau poate traiesc doar in imaginatia ta..
Aerul e purificat, si umed..A trecut ploaia..Au trecut toate..Au ramas strazile, si luminile..Si luna..Si toate tacerile, impreuna..Cele care vor muri curind, dimineata..Tacerile fiintelor ce au existat..Din toate lumile..

No comments:

Post a Comment