Wednesday, April 9, 2014

Continent

Oamenii frumosi sint rari..Cei frumosi in suflet, adica..Sint mult mai putini decit cei frumosi la fata, sau corp.. E pacat, cred, pentru ca daca ar fi mai multi, poate si societatea ar arata altfel..Sau, nu, cine stie, pentru ca, dupa cum vedem, raul e muuult mai bine promovat azi..Intr-o societate globala si cam singura..
Bine, acuma frumusetea e subiectiva, si fiecare o vede in felul lui propriu..Depinde de om..Si, poate ca daca as scrie de cum vad eu frumusetea mi s-ar putea reprosa ca nu-s realist..Tot ce se poate..Desi, frumusetea e un cuvint rar folosit, lumea se cam fereste de el, asa cum se fereste de multe alte cuvinte-notiuni, ca sa nu para ridicola..Si e si un pic depasit moral, dupa ei, pentru ca lumea asta e practica, iar cuvintele, oricit de mari si bune ar fi, nu prea aduc beneficii..
Sigur, lipsa frumusetii are intotdeauna justificari..Lumea, vremurile, ceilalti, lupta pentru existenta..Asa e viata, adica, plina de mult urit, mult de tot..Si asta pentru ca doar noi lasam uritul sa ne invadeze..E mai simplu asa.. Desi, daca recunoastem asta, ne invinovatim automat..In fine, nu e nimeni prea raspunzator pentru ce e imprejur.. Dar pentru ce e in noi, ar trebui sa fim..Chiar daca nu facem parada de frumusetea proprie, pentru ca ea e cam timida..Asta e..Continentul nedescoperit..Care isi asteapta exploratorii..

No comments:

Post a Comment