Thursday, June 6, 2013

Joi baco-vian

E inorat..Oare se scrie corect inorat cu 1 n sau cu 2 de n? De ce nu cu 3, 4, 525? Ca vad ca e multa lume frustrata, ca nu se respecta dom’le regulile gramaticale de ieri si de azi..Nu stiu, limba asta romaneasca e plina de reguli artificial-nepractice, sau ma rog, poate nu inteleg eu mersul lucrurilor..Oricum limba se va simplifica ca numar de reguli, si se vor mari numarul de expresii, pe stilul limbii engleze, cred..Ca de asta e engleza asa de populara, ca e foarte directa, simplificata, dar cu care poti exprima scurt, chestii cu multe intelesuri..In fine..
Bun, gramatica poate ar fi problema scriitorilor si a prompteristilor, nu a omului de rind, care scrie si el, cum poate.. Mare brinza nu e..Ca o respecti sau nu, pe gramatica, cui ii pasa..Azi lumea e pe interes..Ce s-o mai fredonam.. De fapt in conditiile in care societatea romaneasca e pe duca, gramatica ar fi chiar ultima grija.. E adevarat ca trebuie sa tinem la limba ca fiind parte din comoara de traditii, care ne defineste cultura..Si asta o facem respectind-o, stiind limba, si vorbind-o corect..Atunci cind si limba e construita pentru comunicare, si ne ajuta..Ca daca e prea greu de folosit, na..In fine..Sa revenim..
Ieri am schimbat uleiul la masina, i-am pus lichid de ala de spalat pambrizu’ (asta e parbriz simplificat) si aer in cauciucuri..Si p’orma mi-am luat 2 felii babane de pizza, pentru acasa..Nu iau pizza de oriunde, si oricind, dar ieri am zis hai sa mai schimb meniul..Au fost bune ca gust, ca de nesanatoase, oooooooo..Dar mi-au mai schimbat si starea de spirit..
De citeva zile mi-am propus sa ma imbat..Adica sa ma ametesc etilic, ca sa mai schimb starea, nu sa ma imbat stil porcin, cu cazut sub masa, etc..Ca e prea multa monotonie in program..Am cumparat un lichior crema, si un vin intarit de Porto, 2 shticle de fiecare, 20%..Cre’ca imi ajung pe 2 luni..Pentru inspiratzie..La mine alcoolul e ca un amplificator de stari.. Ma propulseaza accelerat pe directia pe care am pornit..Si e de preferat sa fie in sus, normal.. Cind sint la o petrecere si ma “pilesc” imi vine sa ma rid, ca fetzele celorlaltzi imi par din ce in ce mai comice..Bine, pe masura ce creste procentul de alcool in singe, fetzele par sa evolueze spre ridicol, apoi absurd, dupa care grotesc, pina la sinistru..Spun asta din starea lucida, pentru ca-cind bei iti amortesc toate simturile, si auzi distorsionat, vezi dublu, etc..Am auzit ca multe femei au repulsie fata de bautura, pentru ca barbatii lor, cind se imbata, le bat..De vina nu e alcoolul, ci violentza in sine, pe un fond de neintelegeri, ura, frustrari, etc..Un beat nu ar trebui sa fie tratat cu intelegere, la modul “era beat si n-a stiut ce a facut”, si de asta si-a batut nevasta, a accidentat cu masina pe cineva, etc..Deloc..
Dupa cum vedem, alcoolul trebe baut pina la limita cind ne pierdem controlul..Pentru ca, in limite, da stari de cvasi-fericire..

No comments:

Post a Comment