Saturday, June 8, 2013

Eter cald

E vara..Traim timpuri calde si schimbatoare..E placut..Si stim ca mai avem citeva luni de caldura..Si de liniste in aer..Un timp de privit spre luminile, umbrele, si contururile dintre spatzii..De vazut trecatori, trecind..De constientizat punctele discrete, de pe traiectoria noastra..Prin lume..Printre lume..Timp de oprit, si privit panoramic..De admirat cum se transforma formele, cind ne miscam printre ele..Si cind ni se schimba unghiurile privirilor..
Vara e plina de radiatiile reflectate..De culorile transformate in vibratii..Ca si cum vara asta astrala a venit de departe, de pe planeta deshert, impreuna cu toate viziunile ei, si ni le-a plantat in imprejururi..Si in imaginatie.. Si ne-a lasat sa descoperim povestile ei nespuse..Pe care doar unii le inteleg..
Timpul pare arid, vara..Uscat, si prafuit..Cu nori albi si rari, pictati pe o pinza infinit de albastra..Pe care si orizonturile se aseaza unul peste altul, in siruri infinite..Timpul s-a subtiat, si a uitat de tot..Poate ca s-a retras pe o plaja tropicala, si s-a intins la soare..S-a amestecat printre curbele corpurilor ratacite, si printre valurile turcoaz..Ori printre privirile ce mai alearga, la pas, pe orizonturi..
Vara e visul vacantzelor eliberatoare..Al je m'en fiche-ismelor..Al intimitatilor desfasurate impudic..Al desfacerii de orice legaturi cu oricare dintre trecuturi..Al imaginii nude ale propriilor euri..Si al sinceritatii.. Spuse franc, sau doar sugerate..Al curajului de a juca cu cartile pe fata..Oriunde, si oricum..

No comments:

Post a Comment