Wednesday, June 26, 2013

1000 de ani

E frumos..E imprejur..E lumea pe care am vazut-o..E tot ce ne-a inconjurat..Spatiul dintre eurile noastre, si ale celorlalti..Spatiul construit de timp..Sticlos, si exact..Spatiul neapropierilor..Nu?
Intr-un fel sintem si noi nemuritori..Pentru ca, simplu, stim istoria..Si, cumva, simtim toate trecerile prin timp..
Sintem rotite mici din mecanismul trecutului..Ne simtim superiori pentru ca putem privi pe deasupra..Si putem sa emitem judecati de valoare privind acel trecut..Desi..
Tu te simti mai bun decit un om, care era identic cu tine, dar care, a trait cu 1000 de ani inainte? Da? Chiar te crezi? Si cum te simti? Sau te simti mai bun decit un om identic, dar care va trai peste 1000 de ani? Da? De ce?
Avem sufletele amestecate..Nu mai stim exact cine sintem, si in ce lume..Sau lumi..Stim doar ca supravietuim cum putem..Acum..Ca acum traim..Ce va fi, va fi..Cui sa-i pese? Si de ce i-ar pasa?
Tu esti omul de acum..Pe tine pot sa te privesc in ochi..Si sa-i spun..Te privesc, ca pe omul de acum..Si imi place ca pot sa te privesc, acum..Desi, asa de mult mi-as dori sa pot privi si omul care va fi, ca mine, peste 1000 de ani..

No comments:

Post a Comment