Sunday, March 3, 2013

Revolutia robotilor

Viata noastra sociala a devenit foarte concentrata..Trebuie sa fim atenti la scirbici, ce facem, ce fel interactionam cu oamenii, cum conducem in trafic, ce fel vorbim, etc..Ca atunci cind ajungem acasa, obositi, nu ne mai arde de nimic: sa nu ne mai gindim la nimic, sa nu mai facem altceva decit mincat-culcat-eliberat mintea..
De asta nu mai avem timp de cultura..E mult timp de cind nu am mai citit altceva decit documentatii si carti technice..Bine, ma mai uit pe net la citeva chestii interesante, dar ma feresc de beletristica, pentru ca mi se pare ca ce se scrie e o aiureala comerciala peste tot..Toti vor sa-si vinda capodoperele, sa se imbogateasca..
Ma gindeam de multe ori, ce inseamna succesul..Pentru ca succesul nu se datoreaza doar meritelor..E si o chestie sociala..Trebuie sa fii in "trend" ca sa ai success..Multe opere adevarate scapa atentiei publice pentru ca na, nu e vremea lor..In fine..Istoria e nedreapta cu valorile..De fapt oamenii, nu istoria..De fapt, amindoua.
Azi, de ex, o opera trebuie sa fie cit mai pe intelesul tuturor..Altfel nu te intelege lumea..Si cit mai compacta, directa, simplificata-fara detalii nenecesare, scurta..Ca sa impresioneze..Altfel..
Omenirea se prosteshte, cica asa zic studiile..De parca nu se vedea cu ochiul liber..Problema e ca si aia care ne conduc sint mai idioti..Ori, sa zicem ca tu esti un specialist intr-un domeniu, cu educatie, studiu mult in viata, pasiune, si tenacitate..Si te conduce un bou..Iar sistemului nu prea ii pasa, in ideea ca fiecare se descurca cum poate..Ce faci? Eu tot mai sper sa apara masina robot, care se conduce singura..Ca poate incepe o alta revolutie technico-stiintifica a robotilor de data asta, si robotii vor ajunge sa conduca lumea in mod inteligent..Si scapam de shafi si de toanele bipezilor..Si poate iesim naibii si din criza asta dilie, ca vad ca ne invirtim in cerc..

No comments:

Post a Comment