Saturday, March 23, 2013

Origini noi


Viata ne surprinde, uneori..Ne arata lucruri absolut neasteptate, si chiar interesante..Si e bine, pentru ca ne arata ca traim in realitate, ca existam, ca interactionam, si ca sintem capabili sa rezistam unor schimbari.. Ba chiar sa ne placa..
Uneori, totusi, e foarte bine pentru noi ca sa surprindem viata..Adica sa facem schimbari inauntrul nostru..Din proprie initiativa..Sa ne transformam, sa sarim la o clasa de gindire mai sus..Sa ne depasim noi, pe noi..Sa incheiem un trecut, si sa incepem din nou..Sa construim o origine a timpului chiar acum..
Un inceput nou il putem face in foarte multe feluri..Eu ma gindesc la o arhivare a trecutului, si a limitelor lui, si ale nostre proprii..Si sa ne depasim acele limite..Sa avem curajul sa visam altfel..Sa incercam sa trecem pe un alt nivel visele..Sa zburam mai repede, mai sus, si pe traiectorii mai precise si flexibile..Nu e deloc usor..Nici un nou inceput nu e usor..
In curind va veni o revolutie a robotzilor..Vom vedea din ce in ce mai mult robotzi care vor face muncile fizice, oricare ar fi ele, mult mai bine..Computerele si Internetul se vor dezvolta incredibil, si vor inlocui multe joburi de acum..Si atunci, omul chiar va deveni masura lucrurilor..Dar nu prin partea fizica a lui..Ci prin cea creativa, constructiva, si profund visatoare.. Si atunci vor fi timpurile inginerilor, cred..Atunci vor fi cu adevarat apreciatzi..Pentru ca, astazi, timpul, parca asteapta ceva, nu stiu ce..Poate sa treaca criza, sa vina primavara, sa se dezvolte noile technologii...Cine stie? Dar se vor schimba multe..Va fi bine..Cu mult mai bine decit ne-am imaginat..
 http://www.youtube.com/watch?v=kJoMDq4AyLc

No comments:

Post a Comment