Tuesday, March 26, 2013

I-bili

Foarte multi sint instabili,  irascibili, imprevizibili, improbabili, iremediabili, ireversibili, unii irecuperabili, inexplicabili, incalificabili, irefutabili, incomensurabili, etc..Oamenii sint in multe feluri, si se manifesta complet aleatoriu..Habar n-ai la ce sa te astepti de la oricine, si oricind, oricit ai crede ca il/o cunosti, te va surprinde..Si surprizele astea e posibil sa fie de la cele mai mici-minuscule, abia vizibile la microscop, si pina la cele de dimensiuni cosmice..Si asta e pentru ca ei sint vii, si au stari diferite de agregare..Plus ca trebuie sa fie adaptabili, pentru ca natura, si societatea nu prea ii iarta..
Cred ca pe oameni ii defineste ceea ce le place..Pentru ca asta vor cauta sa le umple cit mai mult din timpul activ.. Iar placerile astea pot fi positive, negative, nule, variind de la plus, la minus infinit..Si, de asemenea, ii mai defineste educatia, cultura, experientza, inteligentza, sensibilitatea, etc etc..Desi e cam mult spus ii “defineste”..Pentru ca oamenii nu prea se pot defini stiintific..Ei cam depasesc orice tipare..Adica sint si in-definibili..E in-credibil..Dar adevarat..Sint pur si simplu i-bili..

1 comment:

  1. PS I-bili e un fel voalat de a spune cum sint maimutzoizii; adica cei primitivo-brutalo-stridentzi...Si nu prea inteligentzi, probabil, de sint asa..Si care se comporta, cum le spune si numele, maimutzoidic..Ei sint fericitzi, in lumea lor simplificata..Mai nasol e de cei care trebuie sa-i suporte..Mai ales ceilaltzi ne-maimutzoidizatzi inca..

    ReplyDelete