Sunday, March 24, 2013

Istoriile eurilor


Privim cu ochii eurilor noastre..Cu ochii starilor, ai amintirilor, ai gindurilor..Privim prin lentilele construite in ani..Anii nostri de evolutie..Privim din unghiurile schimbatoare ale timpului..Privim de pe pozitiile pe care am ajuns, acum, dupa ce..
Lumile din noi au interactionat cu lumile de afara..Au comunicat intre ele, tot timpul..Apoi eurile au inteles, si si-au transformat si lumile lor proprii..Noi am privit cum se schimba interioarele cu ajutorul acelor euri-maistri sau euri-ingineri, sau euri-spirite..Si am acceptat, sau nu, pentru ca noi eram dictatorii ierarhiei acestei piramide complicate de relatii..Probabil ca in noi este o democratie mai mare, sau mai mica a eurilor, cine stie..Poate ne stapinim eurile, ca sa urmeze un scop, interes, etc, sau poate le lasam libere sa se construiasca intre ele..Intuitiv..Si in noi e o lupta a fiintelor interioare, asa ca in natura..In care invinge cel mai real, mai actual, mai adaptat..Se poate..Doar sintem copiii naturii, si ii respectam regulile..Reguli de afara, care au intrat si in noi, firesc..
Oamenii isi traiesc viata la fel cum si-o traieste si natura..Copiem un model elaborat in miliarde de ani.. Fiecare, cumva, original, si diferit..Sintem oglinzi mici ale unui sistem de legi universale..
Noi, ca fiinte sintem rezultatul atitor miliarde de ani de evolutie..De transformari..Plecind de la primele celule,  la constructii din ce in ce mai elaborate, la organisme care s-au adaptat continuu..Intr-o lume salbatica, in care se maninca unul pe altul, si incearca sa se conserve pe el..Si sa isi transmita genele, mai departe.. Ajungind la etapa asta, a lui sapiens sapiens sapiens sapiens..In care fiintza si-a dezvoltat o gindire ce a fost capabila sa construiasca sisteme; sociale, economice, etc..Elaborate dupa aceleasi legi, si ele, ca ale naturii.. Pentru ca noi, cei de acum, inca mai avem, in noi, in instincte, salbaticia din care am fost construiti de catre evolutie..Si care se vede atit de clar..Printre technologii se mai ascund, inca, trecuturile pline de lupte, de singe, de dominare..E firesc..Si e sanatos sa ne intelegem, si acceptam natura noastra profunda..
Ce e interesant stiind istoria, e, cum intelegem sa devenim altceva..Altceva ce inca nu stim sigur ce va fi..Sau ce vom fi..In sensul ca, vom fi capabili sa ne construim o traiectorie pe care sa o urmam? Sau vom lasa natura, si legile ei sa decida, in continuare? Probabil ca orice varianta e posibila..Iar noi, cei mici-parti din marea lume vom urma ceva, orice, va fi decis-acceptat global..

No comments:

Post a Comment