Thursday, March 28, 2013

Formule

Cel mai interesant lucru din toata viata asta micronica e sa inveti cit mai multe..Sa bagi in memorie cit mai multe informatii legate de ceva anume..Un ceva pe care vrei sa il intelegi, dar, pe care nu stii de unde sa-l apuci..Si, pe masura ce memorezi cantitati mai mari de date, inveti sa le cataloghezi, apoi sa le separi pe departamente..Apoi sa le asezi pe etaje diferite de valori..Inveti sa le organizezi..Si sa te organizezi si pe tine, sa iti reasezi si propriile valori..Si, dupa ce ai facut toata munca asta uriasa, inveti sa intelegi cum sint legate elementele, stiind rangul si valoarea fiecaruia..Apoi inveti sa faci un rang si la relatii, si sa le plasezi si pe ele pe nivele..Si, uite asa, cind ai vazut toate conexiunile dintre toate, ai inteles cam cum functioneaza sistemul.. E simplu..Trebuie doar sa depui o munca uriasa..Care sa iti placa..Si sa fii deschis..
De multe ori ma intrebam, de unde m-a apucat pe mine pasiunea sa ma intorc in trecut, printre amintirile din liceu..Si nu intelegeam..Probabil ca era firesc..Ca sa revad virsta marilor pasiuni, si sa retraiesc inceputul de acum, asa cum l-am trait atunci..Sa-mi revad entuziasmul fiintzei inocente, care deschide ochii mari, spre lume..E fabulos cum marile raspunsuri se afla, de fapt, in noi..
Cre'ca trebuia sa ma fac psiholog..Ca am studiat pe cont propriu psihologia..Dar nu am aprofundat-o..Doar am simtit-o..Sau mai bine ma faceam biolog, ca mi-a placut enorm biologia, si felul cum au fost construite fiintzele..Si acuma am inteles si cum a fost cu evolutia..Aproximativ, ca nici aici nu am studiat milioanele de date..Sau fizician cu specializarea mecanica..Dar, si aici apareau chestii complicate, cu rezolvat de ecuatii diferentziale, bleah, moartea pasiunii..Matematician nu, ca erau chestii cu logici ciudate, uneori...
Poate artist..Sa fac opere interesante, si echilibrate..Dar parca prea ma legam de anumite proportii, si aveam tendintza sa le repet..
Tot mai interesanta e ingineria..Pentru ca e o combinatzie din toate..E geometrie, constructie, arta imaginativa, matematica si fizica aplicata, calcul, verificare, etc..Sint un Da Vinci mai mic, care foloseste technologia asta schimbatoare..De multe ori e obositor..Dar rezultatele sint absolut fabuloase..Sa vezi tu cum iti iese un proiect, dupa ce ai avut miliarde de indoieli, si ai invatat sa iti depasesti angoasele..Si ti-ai pus sufletul in bataia vinturilor, continuu..
Ingineria e, de fapt, o lectie de viata..Si un drum..O traiectorie a spiritului, in cautarea lui "intru" devenire, cum spunea dl Noica..
De fapt orice domeniu are logica, si pasiunile proprii..Si ne determina..Noi sintem, de fapt, spirite care se invirt in jurul lucrurilor pe care vor sa le inteleaga..Noi, toti..

No comments:

Post a Comment