Friday, March 8, 2013

Priviri imprejur

Tu de unde iti iei energie mentala? De unde iti alimentezi sperantzele, ca sa poti rezista vremurilor astea? Ce surse ai? Si cum le folosesti, cum te dozezi? Pentru ca lumea te consuma, si te "scuipa" dupa ce te-a secat..Pina ce mai ramine din tine, doar carcasa, invelisul.. Lumea asta, de acum..Si de dintotdeauna..
Am mai ascultat Nightwish, ca e mai moderna..Desi nu se compara cu Pink Floyd..Inainte operele aveau in ele mai multa substantza, si energie..Aveau atitea drumuri potentiale..Si te faceau sa visezi..Cu visurile tale proprii..Ceea ce nu mai e valabil azi..Sau Vangelis..Sau citi altii..Muzica electronica de la inceput..Muzica psihedelica..Ce valori, cite idei, ce versiuni complicate..
Muzica de azi, ca si filmele, sau cartile, sint pur comerciale..Si iti livreaza mura in gura, tot..Nu te mai pun sa gindesti cu mintea ta, si sa simti cu simturile tale..Nu, totul e fast-art, consumi ca un abrutizat, inghitzi ca un pelican tot ce ti se da pe tava, si te consideri unic, in perceptia si intelegerea ta..Ai un ego super-umflat, lingushit de tot felul de interese, care te fac sa te simti confortabil, sa nu gindesti, ca sa le dai banii tai, lor.. E simplu..Si lumea merge inainte, asa..Pina cind vor exploda toate, si se va reconsidera toata filosofia.. Asta dupa ce iesim din criza asta prelungita, a cita din istorie..In fine..
Sa nu ne intristam..Doar vine primavara..Si noi o sa speram iar..Daca nu am inceput deja..

No comments:

Post a Comment