Friday, March 22, 2013

Oameni si spirite

Spiritul face diferentza..Asta ne face unici, pe fiecare..Gindim diferit, simtim diferit..Sintem diferiti unii de ceilalti prin sistemul propriu de valori..
Eu nu m-am putut intelege cu multa lume, si nu am inteles de ce..Sincer..Pentru ca eram deschis, si as fi vrut sa comunic pe cit mai multe dimensiuni posibile..Si in cit mai multe feluri..Oricum..Pentru ca stiam ce stiu, si, mai ales ce nu stiu..Oho, si nu stiu atiiiiiiiiiiit de multe..E normal..Asa sintem toti, fie ca acceptam, sau nu.. Avem enorm de mult de invatat..Bine, sint si chestii ok, si fata de care sintem deschisi, asa cum sint multe pe care le cam respingem, pentru ca ies din sistemul nostru de valori, si nu se potrivesc cu structura noastra, cu ce sintem..
Dar, cum spuneam, sint deschis..Adica sa recunosc ce stiu, si sa conversez pe multe teme interesante..Si, la fel, sint ok sa recunosc cit de multe nu stiu, sa ascult, si sa invatz..Cred ca e foarte bine sa realizezi ca sint atit de multe care iti sint necunoscute..Si e foarte sanatos sa accepti asta..Ca sa te "vindeci".. Desi naivitatea nu e o boala..Doar o lacuna, o lipsa de cunoastere..Si o sansa de a te schimba, intelegind din ce in ce, mai mult..
Oamenii, in general, sint comozi..Si suficient de prosti..Nu le place sa invetze, nu vor asta, si nu ii intereseaza.. Si asta ii cam defineste.. De asta nu prea te poti intelege cu ei, decit pe chestii foarte restrinse.. Iar multi sint exagerat de orgoliosi..Chiar arogantzi..Asta e..Probabil ca cei cu care te-ai putea intelege fac parte din anumite cercuri de oameni, cu o anumita educatie, si experientza..Si cu o suficient de mare deschidere spre intelegere..

No comments:

Post a Comment