Sunday, March 18, 2018

Brutal anti normal

Cit traiesti inveti, si inveti de cele mai multe ori din cauza unor lucruri care nu functioneaza, si care cam produc dureri..Unul din lucrurile astea e in-cre-de-rea..Increderea e o chestie ultra-pretioasa, si nu o dai nimanui decit dupa mult timp de verificari, altfel te prajesti ca mine, si asta doare, am vazut pe pielea mea..
E interesant ca eu nu dadeam incredere chiar oricui, ci doar acelui/acelei care demonstra ca poate sa faca, sa construiasca ceva..Si cum am zis, dadeam incredere ca sa regret amarnic un timp mai incolo, pentru ca personajul respectiv profita ca sa imi faca o nefacuta..
Nu am incetat niciodata sa ma mir cit de primitiva e mentalitatea-cultura noastra..E suficient sa te uiti absolut oriunde in societatea romaneasca, ca sa vezi ca de fapt nimic nu functioneaza, totul e mentinut artificial functional, nu e nimic firesc si natural..In asa situatie evident ca traiesc tot felul de creaturi..Ma uit de multe ori la unele comentarii, la orice, pe net..La 70 de ani de la WW2 au reaparut textele anti-orice, si anti-oricine, nu conteaza ca e bun, sau rau, totul e la gramada..Sintem ca in Evul Mediu..Simona Halep a pierdut un meci la Indian Wells cam usor de tot, practic n-a jucat, era in plus pe teren, in fine, si ma gindesc la ce injuraturi o sa fie tzinta la intoarcerea in Ro..Bine, la cite jde milioane de coco are, nu cred ca o afecteaza, desi ea zice ca e sensibila..In fine..Cum spuneam, la noi e cu injuraturi de orice/oricine adresate absolut oricui, ca sa ne refulam frustrarile..Cum iesi cu ceva in evidentza cum sar toti pe tine, toti adica toti prostii inraitzi..Na, de aia emigreaza lumea asa masiv, ca e presiunea prostiei absolut uriasa..
E greu cu mentalitatea romaneasca, si simti asta in timp, fie ca ai emigrat, fie ca nu, pentru ca te vineaza cineva, undeva, cindva ca sa ti-o traga, asa ca in filmele de actiune, si tre'sa fii atent, ca nu se stie..Decit sa risti unele posibile relatii riscante, mai bine te izolezi..Clar..Ca sa nu se agatze de tine vreunul sau vreuna care nu stii ce intentii are..
Inca o chestie; in Ro se injura/ataca masiv tot in toate felurile, dar nu se face nimic..Toti se holbeaza si se maimutaresc..Ce cred ei ca obtin, oare? Adica sint constienti de ceva, sau o fac doar anti-frustrari? E cam de-a-mpulea sa faci ceva ca sa te afli in treaba..Mai bine o ceafa de porc-porcin la iarba verde si un dansul pinguinului in vreo intersectie, plus un alcool pina adormim..Somn usor natiune (sau ratiune)!
PS Ca sa nu-ti fie frica ca te vineaza cineva continuu, cica tre'sa te gindesti ca nu esti niciodata singur (oare cine e cu tine?)

2 comments:

  1. Ma uit si eu ,deseori,la comentariile adaugate la postarile publice de pe facebook,mai ales la cele ale unor oameni politici:nu-ti vine sa crezi cate injuraturi si cata rautate exista!!Si se jignesc si comentatorii intre ei,se fac troaca de porci,se leaga de pozele de profil,de trasaturi fizice....ceva incredibil!!Nu exista respect pt opinie,la noi!!Numai frustrare,rautate,invidie...Si fiecare este cal mai destept...

    ReplyDelete
  2. Mai, acuma cind e cu politicieni bine le face:)))) ca merita, da-i in ma-sa, aia sint hiene in toata regula, in fine.. Dar felul in care vorbesc, cum spui, e complet dezaxat, nu au nici o logica, si ataca la persoana fara rusine, si spun niste mizerii de ti se intoarce stomacul pe dos. Asta nu inteleg. Daca nu-ti place nu te uiti, dar nu arunci cu porcarii cind vrei tu, ca societatea nu e WC public!

    ReplyDelete