Wednesday, March 7, 2018

Adincuri si nori

Daca nu-s limpede si clar nu pot sa vad nimic in mine..Ca apele astea se mai tulbura cind sint furtuni pe afara.. Si ca sa ajung sa vad peisajul de dedesubt imi trebuie sa cobor singur, trebuie sa simt cum e contactul cu toata realitatea, si cu toate adevarurile..Si imi mai trebuie o stare pe deasupra starilor, adica un platou psihic, de unde sa nu alunec, drept, si fixat..Celelalte stari au urcusuri si coborisuri multe, si se mai si misca, asa ca tre'sa te tzii bine de balustrada, clar, altfel dai cu nasul de rocile alea atent facute ca sa lase cit mai multe rani..
Cind intri in adincuri simti presiunea fluidului cum te impinge pe fiecare centimetru de piele din toate partile.. Dar incerci sa uiti pentru ca esti intr-o plutire care te lasa liber in toate miscarile..Nu mai conteaza nimic.. Lichidul parca a dizolvat tot, ai uitat trecutul, si nu-ti mai amintesti viitorul, a ramas doar clipa asta care devine din ce in ce mai mica..Curiozitatea te impinge inainte sa cauti ce nu stii cum arata..Miscarile sint lente si previzibile, dai din miini si din picioare organizat si coordonat, ca sa obtii ceva mai mult de un dans pe o muzica a ecourilor..Uneori ramii nemiscat un timp.. Obsesiile parca iti repeta sa ramii, si sa te lasi dus de nestiut, pentru ca e inutil orice..
Viziunile se reintorc, aduse de trecut, vin cu viteza si trec in tine usor, ca sa se dizolve in singe, si sa urce iar in creier..Stii ca aluneci in alt vis, ireversibil, si ca incepi sa traiesti iar sfirsitul ala dur, ca sa intri in alte variante de iluzii..Fiintza ti se dizolva incet, si imaginile se transforma in locuri ale trecutului..Te recompui altfel din atomii ramasi..
Reintoarcerea e la fel de dura, pentru ca sari inapoi in clona ta de la suprafatza..Incepi sa vezi din nou culorile cum le vedeai inainte..E liniste, muzica apelor a disparut..A ramas doar plaja, nisipul, si toate infiniturile albastre care trec unul in altul insesizabil..Te arunci in nisip, si te intorci cu fata in sus, ca sa revezi norii..S-au schimbat..Norii se transforma tot timpul..Seamana cu noi..Sau noi cu ei..

No comments:

Post a Comment