Sunday, March 11, 2018

Infim intre infinituri

Vibratiile s-au rasucit de-a lungul firelor colorate in spirale..Spiralele s-au strins metodic, pina cind au fost inghitite de fire..Apoi alte vibratii au venit in siruri compacte, s-au desfacut in spirale, si au inconjurat iar firele, ca sa intre in ele, si sa dispara..Din fiecare fir s-au desprins pe rind alte fire, care s-au rasucit, si s-au desfacut iar, si iar, pina cind totul a devenit o lume de rasuciri de spatiu, si timp din tot atitea universuri paralele.. Am ramas atent la toate transformarile lor hipnotice, care m-au obosit..Stiam ca totul e de fapt cosmosul, si ca sint singurul care poate vedea spectacolul in toate dimensiunile lui concentrat si simplificat, pentru ca detaliile dispareau, cind miliardele de ani deveneau secunde..Doar eternitatile ramineau identice cu sine, si eram constient ca totul ar fi durat infinit..Apoi firele au inceput sa straluceasca si sa pulseze..Poate ca vibratiile le-au impins din interior..Apoi lumina a inundat tot, si vibratiile s-au desfacut din captivitate..Firele s-au segmentat din ce in ce mai mult, si lumile au renascut din bucati..
Cineva spunea mai demult ca nu se stie daca lumile au fost create inaintea  timpului, sau dupa el..Si ca, la fel, nu se stie daca vor disparea inaintea lui, sau dupa ce el nu va mai fi..A fi, sau a nu fi..Daca lumile, sau timpul ar avea o constiinta poate ca ar cauta raspunsuri la intrebarile muritorilor..Sau poate ca nu, pentru ca poate constiinta e rara ca un miracol si eterna cit o clipa..Nu se stie..Nimic nu se stie, pentru ca nimicul e totul din toate, si nimicul e singurul care va contine intotdeauna tot ce a fost, sau va fi..
Poate cosmosul va muri, ca sa renasca de o infinitate de ori in timp..Sau poate timpul va muri, ca sa renasca, si va antrena cosmosul odata cu el..
Daca eu sint constient ca voi muri, asta ma va face mai presus de moarte? Si daca sint constient ca eternitatea exista, asta imi va aduce in viata eternitatea in esenta ei? Voi deveni superior prin constientizare? Daca da, cum anume? Sau voi deveni mai sensibil si mai speriat de dimensiunile infime ale fiintei mele?
Totusi, cine sint? Si de ce ma transform atit de repede?
Ce stabil pare universul in indiferentzele lui..Ma face sa ma simt din ce in ce mai singur..

No comments:

Post a Comment