Thursday, September 18, 2014

O zi de septembrie

Cred ca viata e despre iubire..Iubirea ca termen generic, zis, asa, pentru si iubirea asta maaaaare si care ne cam acopera cu totul, e compusa din iubiri mai mici, si colorate diferit..Ea, iubirea e cam tot, ca fata de ea se definesc si celelalte laturi ale fiintei noastre..
Si de iubit, iubim cam orice ne face sa vibreze coardele adinci ale sufletelului nostru mic..Iubim oameni, idei, alte sentimente, idealuri scheletice si fragile, ginduri, amintiri..Tot ce simtim ca merita..Si daca viata e grea uneori, iubim atunci uitarea..Iubim pentru ca asa sintem construiti, si asta ne da energia vietii..
Uneori ne mai aducem aminte ca a trecut timpul..Si ne trezim, asa, ca acuma, in plin septembrie insorit si un pic racoros..Doamna T a venit iar fara sa ne anuntze..Probabil n-a vrut sa ne faca s-o asteptam iar pe acelasi peron, plictisiti, si si-a vazut de ale ei..E dreptul ei, fireste, acuma n-o sa ne luam din asta..
A inceput scoala, iar, cu emotiile tuturor alaturi..E timp de un alt inceput festiv,  de tinute speciale, si discursuri prietenos-motivationale, ca pentru niste elevi deprimati, care au aterizat iar in cruda realitate..Dar e bine, asa, pe total, ca asta e mersul lumii, si ne conformam..
E iar toamna..Va veni si vintul, ploaia, vor pica iar frunzele, si noi ne vom smiorcai in fata spectacolului cam trist al naturii..Si frigul o sa ne aminteasca iar de raceala lumii, si de singuratate..Ne holbam iar la tot, inciudati ca dupa vara nu vine primavara, ci tot toamna, ca si anii trecuti, de parca avem noi vreo vina..
Oare cum mai arata faleza? Si strazile cu tei cum mai sint? Mai au ceva ramas de pe vremurile alea cind inca mai visam la ochi albastri? Sau s-au resemnat, si ele, ca si noi, dupa atitea intimplari intimplate? Cine stie..
Uneori spatiile altor timpuri se cristalizeaza in amintiri..Ca sa ne faca sa ne mai fie dor de ele, si sa le mai vizitam in imaginatie..Dar si ca sa nu uitam si de cit de repede s-au dus toate, si sa ne mai intrebam asa, uneori despre unele, altele..Asa..
A mai trecut o zi..Ce va fi miine?

No comments:

Post a Comment