Monday, June 1, 2015

Explorari transcrise

Ca sa scrii trebuie sa te eliberezi de toate conexiunile, sa te interiorizezi, si sa-ti activezi imaginatia, sa incepi sa-ti construiesti imaginile mentale..
Lumile se aduna din detaliile disparate..Cind li se stabilizeaza formele poti sa incepi sa te misti relativ sigur printre ele, sa le admiri, sa te relaxezi bine inainte de pregatirile pentru adevarata explorare..Iti pregatesti bine tehnica, mai faci citeva miscari pentru incalzire, si pornesti scufundarea printre profunzimi..Aici iti faci adevarata constructie; la inceput combini ideile intr-un mic plan de baza, si apoi imbraci totul in cuvinte.. Dupa care ambalezi textul, si iesi cu el la suprafata..Il mai corectezi, si gata..
Bine, doar scriitorii profesionisti sint adevaratii artisti, pentru ca ei stiu, si au multe experiente..Eu scriu ca sa experimentez cit mai mult cu ce, si cit pot sa-mi imaginez..Ma gindesc sa incep sa folosesc ceva mai mult dinamism si fantezie..Sa videm..Daca as avea timp si energie as putea sa elaborez mai mult, ca sa iasa ceva mai interesant..In fine, asta e..

4 comments:

  1. a) Lumile se aduna din detaliile disparate..
    b) Cind li se stabilizeaza formele poti sa incepi sa te misti relativ sigur printre ele...sa le admiri..

    a) Conjunctia opusurilor "stabile" ["combini ideile intr-un mic plan de baza"]...,,si apoi imbraci totul in cuvinte''(-le comune)
    b) Prin inlaturarea erorii.

    ", si iesi cu el la suprafata"
    "Miscarile pentru incalzire" cu care se imbraca lucrurie..in cuvinte... Dupa ce-au fost tot incazite atata, ele (lucrurile (textul)) se mai si dezbraca de cuvinte; de aceea mai si pot iesi la suprafata..

    ("Il mai corectezi") Daca poti intelege intr-adevar foarte bine tragedia greceasca. (", si gata...") Lasand visele si dorintele de copil la o parte, chiar de te-o durea sufletu'.. .

    Grozav textu!

    ReplyDelete
  2. Am aplicat textul tau si metodologia propusa asupra licentei mele... asa "cum" am ales sa inteleg textul. In felul meu. In rest.. N-am inteles ce-ai scris.:) :))

    ReplyDelete
  3. Iar m-ai bagat in ceatza..Bre, hai ca nu-s asa de abscons in ce scriu:)

    ReplyDelete