Monday, June 29, 2015

Arome

Un pas il faci privind.. De fapt te uiti imprejur inainte de toate..Analizezi un trecut, care a fost, si care a adus totul in forma asta..Locurile, oamenii, sufletele care au determinat energiile dintre repere..Verifici atent si luminile dintre toate umbrele, apoi contururile formelor, culorile variantelor..Lasi totul sa intre in tine, si elaborezi, dupa arome, aranjind detaliile care sublimeaza esentzele pe ierarhii..Asezi totul cu grija, si, dupa o ultima privire panoramica lasi totul sa se dizolve in acelasi trecut..Apoi iti desfaci toate legaturile, descarci toate energiile, si te arunci intr-un alt inceput..
Primul pas aduce cu el mii de intrebari, si frici, care au evadat din trecut, care, parca te privesc foarte atent.. Le lasi, pentru ca stii cit de mult te-au determinat, si iti continui drumul..Continui traiectoria curba a piciorului prin aer..Armoniile trecutului acopera urletele nestiute, si umbrele atitor inhibitii..Fiecare centimetru se descompune parca in infinitati de trairi aduse..Dar centrimetrii se succed, curb, inainte..Durerile vin si trec, resorbite de un aer al atitor sperantze..Piciorul inainteaza cu incetinitorul pina cind atinge pamintul.. Contactul e in sfirsit, realizat..Primul pas a fost o reusita..Apoi am privit inainte, cu mai multa incredere..
Orizontul ne-a deschis multe drumuri..De acum inainte totul depinde de noi..Devenim, inaintind..Ne asumam ce ni s-ar putea intimpla..Alti ochi ii simtim privind, si alte suflete ne cauta..Alte lumi cu destine alambicat intrepatrunse parca ne imbie sa le descoperim..Si noi, cei mici, si singuri simtim in toate acea placere a unor copii intr-un magazin de bomboane..Si acelasi vis al descoperirii atitor arome pe care nu le-am stiut niciodata..

No comments:

Post a Comment