Thursday, February 20, 2014

Stilul om

Toti sintem alergatori de cursa lunga..Alergam, continuu..Ne mai oprim sa ne hodinim, un timp..Dupa care o luam de la capat..Testam tot..Experimentam, traind..Si, dupa analize, si sinteze, memoram ce a functionat, si incercam sa mergem, un timp, pe acea varianta..Dupa care incercam si alta varianta, si iar analizam, si sintetizam..Si, in timp, vedem ce ni se potriveste mai bine, si adoptam acele ceva-uri in stilul propriu de viata.. Asta si daca acele capacitati, experiente, talente, etc, ne sint, cumva, rasplatite din catre ceilalti, fie material, fie spiritual..Material ar fi de dorit, pentru ca sintem oameni, si trebuie si noi sa supravietuim..
Cred ca cea mai profunda experienta pe care o incercam este cea a revelatiei..Mi se pare mult deasupra tuturor celorlalte posibile..Dar cum o simtim, asta depinde de fiecare..Unii o cauta in ceva religios, altii in trairi, experiente, invatari, cautari, cercetari, etcetcetc..Eu cred ca adevarata revelatie o ai cind intelegi ceva, si cu cit acel ceva e mai spiritual, mai inalt, cu atit si revelatia e mai profunda..
Nu exista echivalent pentru revelatia intelegerii, pentru ca nu se poate compara cu nimic, restul "luminarilor" accesate sint doar surogate de intelegere..
Acuma ce inseamna intelegere, nu e usor de spus in cuvinte, dar stim toti..Si toti am trait asta..Sa intelegi inseamna sa iti apropii spiritul cit mai mult de propria ta fiinta, pina la identificare..Si sa aduci acele adevaruri in tine, prin toate metodele posibile, ca sa le simti, ca si cind ar fi ale tale proprii..Acuma, sigur, acele adevaruri sint diferite pentru fiecare, pentru ca traim intr-o lume relativa, dar, dincolo de toate, adevarurile despre care vorbim sint cele testate stiintific, si acceptate ca atare..
E foarte importanta si atitudinea noastra..Pentru ca, invatind sa gindim, si sa ne eliberam spiritul, la un moment dat am putea avea tendinta sa devenim ermetici, sau aroganti, ceea ce ne-ar limita capacitatile.. Se poate intimpla si asta, si, intr-un fel, e firesc pentru fiinta care sintem, dar spiritul ne invata sa fim deschisi.. Si experimentind toate astea ne construim fiinta..Ne construim un "stil" propriu, un fel de a fi, care se proiecteaza in mintea celorlalti ca fiind noi, cei care sintem..Si asa sintem perceputi, cu propriul stil, care e, de fapt omul din noi..

No comments:

Post a Comment