Saturday, February 1, 2014

Iubiri peste timp

Lumea se schimba..Lumea invata, poate, din tot ce a vazut..Pe strazile oraselor au trecut atitia pasi, si atitea destine..Destine paralele, care mai simple, care mai complicate..Atitea romane nescrise au ramas doar in memoria locurilor..
O pictorita grecoaica, Eleni, un talent unic nascut cindva pe la anii 1800, intr-o lume exotica..Care si-a urmat drumul vietii, prin Italia, la scoli, unde a intilnit un pictor, de care s-a indragostit, cu care s-a casatorit si a avut 3 copii, dar care a inselat-o..Pe care l-a parasit, apoi, ca sa se intoarca in Elada..Dupa care i-au murit copiii, de tuberculoza, iar ea, intr-un acces de nebunie si-a ars toate tablourile, in afara de unul..Era foarte orgolioasa, si si-a acceptat destinul asa cum i-a fost dat, nu s-a zbatut sa-si refaca viata..A murit cu regretul ca nu a reusit nimic cu adevarat in viata..
O doamna, grecoaica, astazi..A dat un anunt prin care vroia sa vinda tabloul ramas al lui Eleni..Un domn interesat de tablou o viziteaza..Si incep sa discute, el un specialist in istorie ii povesteste ei despre viata lui Eleni..Ea il asculta, si isi retraieste propria ei viata, cu propriile ei dureri..Ajunge in pragul sinuciderii dupa ce si-a dat seama ca ea si Eleni sint identice..Cind sa faca pasul final are o viziune, in care Eleni ii vorbeste, si ii arata ca ea, inca mai are un copil care traieste, dar care s-a indepartat..Si povestea a continuat cu marturisirea iubirii acelui domn pentru ea, si cu reintoarcerea fiului ei..
Cum spuneam, strazile orasului acela a vazut, printre altele, si acele 2 destine paralele, ale acelor oameni, care au semanat atit de mult, dar care au trait in epoci diferite..
Poate ca ceva din viata lor regasim in viata noastra..Sau poate ceva din viata tuturor..Semanam cu ei, asa cum si ei seamana cu noi, fie ca traiesc acum, sau au trait in alte vremuri..Si pare ca iubim la fel.. Dincolo de timp, si spatiu..Fie ca sintem nascuti aici, acolo, sau in locurile acelea pline de lumina si turcoaz lichid..

No comments:

Post a Comment