Wednesday, February 26, 2014

Loc ideal

Ce inseamna un loc ideal? Sa fie un peisaj cu o plaja uriasa, cu nisip fin, cu oameni zimbitori, cu arbori tropicali, si o mare turcoaz in care se balacesc pesti exotici? Sau sa fie spatiul intelectual creat de ceilalti si in care iti regasesti ideile si trairile? Amindoua variantele sint fabuloase, si daca s-ar putea o combinatie intre ele ar fi si mai bine.."Decit" ca in viata nu prea se intimpla nici macar separat, pentru ca na, nu prea exista fericire decit asa, cind si cind, raaar de tot, si in doze mici..
In societate cam totul e pe apucate..Care e mai smecher si stie sa dea din coate mai eficient, apuca mai mult.. Acuma tu daca esti mai fin, mai intelegator, mai dragut, si mai cum ar trebui sa fie o fiinta construita pe valori ipocrit promovate, ei bine, ai toate sansele din lume sa ti-o iei..Ca na, si generozitatea dezinteresata a celorlalti e o notiune teoretica, e clar..Iar tu, evident trebuie sa te adaptezi intre toate singuratatile tale, si ale celorlalti..
E insa o situatie fericita, cind ei au nevoie de tine..Nu de tine ca persoana, ci de tine ca anumite valori specifice..Atunci toate se schimba, si lumea devine parca e mai prietenoasa..Si parca si locurile sint mai frumoase, si incepi sa te simti pe o plaja..O plaja mare, cu nisip fin, cu oameni zimbitori, cu arbori tropicali, si o mare turcoaz, si care iti da impresia de loc ideal..Sigur, in mintea ta exista un mic dubiu ca-chiar ar fi acel loc ideal, dar ce mai conteaza..Sa ne traim clipa, si sa profitam de momentul asta de extaz..Pentru ca na, stim bine ca toate trec prea repede, si fericirile si mai si..

No comments:

Post a Comment