Tuesday, April 21, 2015

Luminile adevarurilor

Ca ziceam de cercuri..Matematic vorbind, cercul se defineste riguros ca fiind locul geometric (ah, problemele cu locuri geometrice) al punctelor egal departate de un centru..Asta teoretic, si ideal, in spiritul stiintific..Si se definesc parametrii: coordonatele x, y ale centrului, raza, si constructia e clara..
Dar cercurile astea fiecare sint diferite, in viziunile oamenilor..Pentru fiecare are semnificatii diferite..Pentru ca in viata fiecaruia cercul apare in contexte diferite..Si care arata lucruri bune, sau nu, legate de realitatea imediata..
Ce ma intriga pe mine e ca, uneori, unele nefericiri au legatura cu geometria vietii..Desi, vezi, daca stai sa analizezi, nu viata, sau geometria e problema, ci oamenii, si dorinta lor de a folosi geometria si unele elemente de cunoastere, ca sa faca rau..In fine..
Pentru mine, stiintele sint cea mai frumoasa deschidere spre adevar..O lumina, si o sperantza, cind totul parea dureros de greu..In idealurile construite ma vedeam eliberat de toate..Si ma gindeam ca viata asta a noastra ar putea fi cu totul altfel daca luminile stiintei ar circula prin mintile celorlalti..
PS Mi-e dor sa mai intilnesc oameni deschisi, si prietenosi, cu care sa impart cite in luna si in stele..

No comments:

Post a Comment