Sunday, April 12, 2015

Fiintzele

Timpul te mai umileste..Te reduce la tacerea aia profunda.. Te mai face din vultur, vierme..Dupa care, doar tu, prin ce forte proprii ramase mai ai, te ridici iar, la conditia de zbor..
Tu esti conform cu tine..Adica iti traiesti viata prin valorile tale, pentru ca e viata ta..Si iti accepti si propriile potentiale infringeri, oricare ar fi ele..Asta e firescul..Asa a fost de la inceput, nu e ceva nou..Ce e diferit e ca ce ai crezut ca ti se poate intimpla a fost cu totul altfel, si la alta scara..Adica nu ti-ai inchipuit ca mizeriile vor fi atit de dureroase si neasteptate..
In fine..Or sa se duca toate in haosul din care au venit..Si o sa ne revenim la fiintza..
Timpul merge pe caile lui..Si noi, pe variantele destinului..Cautam sa devenim, cit, si cum putem..Oamenii reali, care isi exista viatza..Cei adunati, printre ceilaltzi..

6 comments:

  1. Fiintze... suna Altcumva

    ReplyDelete
  2. "To go beyond"

    ReplyDelete
  3. Da, e un fel de reducere de la conditia de fiintza cerebrala, la o fiintza mai primitiva, adica asta mi se pare ca se incearca asupra noastra..

    ReplyDelete
  4. Beyond, but somewhere in a spiritual world, where we belong, I believe..As components..

    ReplyDelete
  5. Altcumva nu e acelasi cu Altfel, dupa mine. Am si consultati Dex-ul imediat ce am scris aici.
    Sa vad daca ce simt e si cum trebuie sa ma si exprim.... Uneori mai analizez asta. Si cum mi-a placut ce-am gasit...
    : CUMVÁ (adv.)
    Și eu m-am gîndit așa, Să-i mai întărim cumva: Să le-aducem noi aminte Amarul de mai nainte. DEȘLIU
    Mie unuia, dacă cumva mi-a plăcut vreo vînătoare, apoi a fost tocmai din acelea în care picioarele și minele au mai puțin de lucrat. ODOBESCU
    ◊ E x p r. (Ame­nințător) (Să) nu (care) cumva să...= Să nu cumva să deschideți, pînă ce nu-ți auzi glasul meu. CREANGĂ ; Dar nu cumva să faci de altfel, că nici în borta șoarecului nu ești scăpat de mine. CREANGĂ;
    Însă, de vă e teamă ca nu cumva prin mine Să se-ndrepteze lumea, greșeala vă e proastă. ALEXANDRESCU

    cumvá orĭ cum-vá adv. Poate, e posibil; în unire cu "oare nu" cu ideĭa de frică, presupunere orĭ speranță

    ReplyDelete
  6. Eu nu prea am incredere in lingvisti, ca o intorc ca la Braila, de multe ori..Mie cumva, imi suna a ceva intre cum, si oarecum..Ma uit la ce exemple arhaice dau si astia cu Dexul, o fac pe patriotii:)) Se schimba si limba, acuma e mai ascutzita, o simti, oho..

    ReplyDelete