Wednesday, November 1, 2017

Timpul si locul

Cineva te simte, cineva te crede, cineva e alaturi de tine cind ti-e greu..Cineva e el insusi cind viata loveste.. Cineva traieste viata in ritmul propriu..Cineva alearga cind se intimpla sa fie nevoie sa ajute..Cineva face ceva, si cineva cauta sa inteleaga ce a fost, cind cineva cauta sa ajute..Cineva face, cineva desface.. Cineva crede, cineva respinge..Cineva construieste cind cineva darima in piese locul unor sperantze..
Este un cineva tot timpul care sa fie de o parte, sau alta, a baricadei..Si nu poti sa-i contrazici cu argumentele tale, pentru ca cineva are argumente proprii cu care te darima, pentru ca are un punct de vedere personal, e adevarat, dar infailibil..E o lupta intre subiectivul tau contra subiectivului lui, si el stie atit de bine sa manipuleze regulile ca sa invinga..Si cedezi, de fapt accepti, pentru ca e evident tot jocul asta in care lucrurile sint interpretabile..Accepti pentru ca nu ai de ales, e ori asa, ori tot asa, pentru ca el are toate atuurile, si-a gindit miscarile ca un sahist experimentat, cu multe mutari inainte..
Asta ma irita cind am de-a face cu smecheri, ca astia iti baga pumnul in gura, si nu ai ce sa faci, sint experti in arta controlului..Unde ii intilnim? Peste tot..Profita chiar folosind un santaj emotional, pentru ca nu au scrupule..Sint barbati, femei, batrini, copii, maturi, adolescentzi, din absolut toate zonele geografico-umane..
Si tu ce faci? Greu de spus..E o epoca a corectitudinii politice, in care mediocritatea domina adevarurile incomode..Na..E sinistra situatia, si jignitoare pentru inteligentza oamenilor educati..Dar e atit de reala si stabila, si cam fara iesire, pentru ca mediocrilor li s-a dat pe mina o arma incredibil de puternica: dreptatea sociala..Adica notiunea asta de dreptate sociala, pe care mediocrul o foloseste ca sa anihileze orice individ care spune adevaruri care nu convin..Na..
Eu am fost pus in multe situatii de astea, cam tot timpul..Si m-am ales cu praful de pe toba..Pentru ca mediocrii astia au un sprijin social incredibil..Sint sustinuti de ceilalti multi care le seamana..Asta e..Astea-s vremurile..We got here at the right place, but at a wrong time..Mai avem de asteptat ceva mii de ani pina sa..

No comments:

Post a Comment