Thursday, November 23, 2017

Completarile imaginatiei

Lumea se tabloidizeaza..Vezi asta peste tot, absolut peste tot, si daca te-ai nascut si format intr-o perioada cind scara valorilor era inca reala si stabila, ei bine, realitatea asta ajunsa asa te raneste destul de tare..Pe linga ca te jigneste, te trateaza cu ostilitate sau indiferentza, te urmareste parca sa ti-o traga oricind si oriunde..
Asa e acuma, in post-post-post-etc modernismul asta sinistru..Si artificial, si stupid..Toate defectele adunate, na..Dar se poate si mai rau, evident..Acuma e o perioada bulversata, ca e de trecere, probabil, de la ceva spre altceva..In fine..
Spuneam despre cum arata, sa zicem arta, azi, ca nu mai e inaltatoare si complet echilibrata, ca mai demult.. Acuma e dezechilibrata si injositoare, adica opusul a ce era..Bine, nu toata, doar asta de vindut necunoscatorilor, probabil..Desi ultimul tablou vindut cu 450 milioane de coco, cel mai scump ever e unul de Leo Da Vinci, Salvatorul lumii numit (tabloul)..E ceva diliu aici..Atitia bani pentru doar 1 tablou..Iti dai seama ce bani au acumulat bogatanii..
Asa, dar vroiam sa zic ceva chiar de la inceput, si am vrut sa fac o introducere inainte. Si acel ceva e legat de chestiile pe care le vezi, cu care ai contact prin simturi, si mental, si poate fi orice: o carte, un film, ce vezi pe strada, la servici, o discutie cu cineva, etc; acel ceva care e de cele mai multe ori urit, sau neechilibrat, sau jignitor, incomplet, etc, si care fiind asa, ti-ar jigni inteligentza sau perceptiile..Asta daca mintea ta ar fi rigida.. Dar copilul din tine reactioneaza, si completeaza cu imaginatia ceea ce lipseste, asa ca tu sa vezi, si sa simti ceva ce e in acord cu valorile tale..

No comments:

Post a Comment