Saturday, November 18, 2017

Prostiile prostilor

Toti rid de prostie, pentru ca na, devii mai trendy-cool, si esti clar, dashtept, pentru ca ai demonstrat ca ai umor, si privesti detasat, de undeva de sus, toate lucrurile..Adica esti mai elevat, mai elaborat in lumile tale shmiri-fonflite..Asta e atitudinea alora care au in cap 3 lozinci, 2 dogme, si o idee absurda, dar care simt ce asteptari are lumea de la ei, si se adapteaza cum pot. In fine, prostii mimeaza cu mai mult sau mai putin talent detasarea de prostie..Adica de ei insisi..Chestie pe care n-o realizeaza, fiindca avind o minte putina e cam ocupata cu lucrurile noi care li se intimpla..
Einstein spunea, printre rinduri, ca prostia e infinita..Adica sugera, pentru ca nu era chiar sigur..Confirmarea a venit la ceva timp, dupa, desi asta era evident, dupa atita istorie..Prostia e infinita ar putea fi o axioma..Daca n-ar fi o chestie ultra banala..Prostia e infinita pentru ca te surprinde de cele mai multe ori..Pentru ca te jigneste, dezgusta-scirbeste in feluri noi de fiecare data, parca..Asta ca sa nu te plictisesti..
Am vazut multe in materie de prostie, pentru ca ea s-a manifestat in toate felurile..Azi prostia e agresiva si aroganta..Si e absolut peste tot..Nu poti sa mai discuti cu nimeni, pe aproape niciun subiect, pentru ca vorbesti singur..
Contactul cu prostii te cam buseste, pentru ca pierzi de cele mai multe ori, din cauza de salbaticie in comportament plus din cauza de efectul "cine se aseamana se coalizeaza"..Asa ca e nasol cu prostii, ca-s pizdolocul in social..Si ca sa te protejezi tre'sa inveti sa pasesti ca un elefant intr-un magazin de portzelanuri..
Ce legatura o fi intre prostie, si, sa zicem, altceva? Probabil ca e, de fapt e sigur, oricare ar fi altcevaul ala, ca prostii, ca sa supravietuiasca se reinventeaza continuu..Devin din ce in ce mai sinistri..Spre deosebire de aia neprosti care evolueaza mai natural..

No comments:

Post a Comment