Saturday, January 12, 2013

Teme de iarna

E tot iarna, e tot iarna, e tot iarna..Bine ca e, ca daca nu era, nu se exista, si noi nu o percepeam asa..Da ea e, in continuare, acuma e pe la mijloc, si e frig, si e la fel de iarna, cita a fost anul trecut pe vremea asta.. Ca daca iarna nu e, nimic nu e..Adica na, ar fi putut fi o iarna de aia cu caldura multa si soare orbitor..Da nu e iarna de aia tropicala..Nu, e de ailalta netropicala..Facuta ca sa ne congeleze..Pai na..Nu te pui cu natura, asa cum nu te pui cu timpul..Ca chiar daca ai incerca, tot n-ai reusi..Asa ca..
Acuma sint puncte de vedere..Multeeeeeeeee..Multe de tot..O infinitate..Ca poti sa vezi iarna idilic, simbolistico-idealisto-eteric, plastico-elastic, sau realistico-publicistic, habar n-am..Adica sa transformi frigul si vintul si zapada intr-o chestie sublimo-artistico-interesanta..Sau na..Si sa vezi totul asa, ca o poveste, cu petreceri, brazi, impodobeli, veselie, cadouri, visuri, saaaau, din contra, ca un drum prin zapada, cind tot univerzul e contra ta..Acuma conteaza si pozitia ta fizica, cred..Ca una e sa fii la petrecere, inauntru, la caldura, si alta afara, si expus..Nuance..Pai nu?
Acuma, iarna e un anotimp, totusi..Care are lumile ei specifice, pe care si le arata si ea, cum poate, pe felia ei de timp..Si care cauta sa se bage in seama, stiind ca nu e prea populara, si ca, odata cu venirea primaverii lumea o va uita complet..Ca pe o diva iesita la penzie..
Dar, sa nu ne ambalam, un cintec vesel sa cintam..Chiar, unde au disparut colindele, si veseliile, si obiceiurile alea arhaice? Ca au disparut de parca nici n-au existat..Noi ce mai facem inca 1/2 de iarna? Stam deprimati sa privim cum trece timpul, doar? Asa, fara scop? In bataia vintului? Eu zic sa mai inventam niste sarbatori.. Cu cit mai multe si mai dese, cu atit mai bine..Sa facem dom'le petreceri tematice..Cu de toate pentru toti.. Pai ori ne distram ori ce naiba..Ca sa dam vietii asteia un sens..Cit de cit..Cre'ca..

No comments:

Post a Comment