Sunday, January 13, 2013

A-mor


Povestile de dragoste sint, asa cum se si intituleaza, povesti..Pentru ca sint atiiiiit de pline de mistere, intimplari, trairi ultra-pasionale, ginduri, momente, etc etc si care se apropie mai degraba de un divin spiritual, decit de realitate..Daaa, o poveste de amor e plina de conflicte, de armistitii, de cuceriri, retrageri, explorari, etc etc..E o intilnire de gradul 14 intre 2 civilizatii diferite..Sau un joc pasional, al trairilor, duse dincolo de tot, dincolo chiar si de imaginatia fiecaruia..Sau e un contact al unor lumi, cu alte lumi..Lumi construite, cred, pe aceleasi valori fundamentale, dar cu viziuni putin diferite, ale fiecaruia, in parte..Artistii au reflectat amorul in toate felurile posibile si imposibile..Si inca nu l-au terminat  de definit, sa zic asa..Mai sint multe de spus.. Enorm de multe..Iremediabil, chiar..
De fapt, probabil ca amorul asta are de 10000000000 de ori mai multe laturi decit are sufletul propriu..Cine stie..Si chestia e ca nu-l poti determina ce e, sau cum e, amorul..Pentru ca, a-l determina inseamna sa consideri, sa cunosti toate amorurile care au existat pe Terra..De cind au aparut fiintele constiente, sa zic asa..Ceea ce e, practic, imposibil..
Asa ca, amorul are semnificatie diferita pentru fiecare..E subiectiv..Si fabulos de complicat..Pentru ca se pot concepe un numar mai mare de variante de amor, decit numarul total al particulelor elementare din tot Universul..Iar noi traim, cit traim, doar o varianta din toate..Una dar buna:) Si care ne face sa simtim ca traim..
Amorul ramine complicat..O treaba de experti:)))

2 comments:

  1. Nu exista experti in asa ceva :) de aceea cred ca e atat de complicat.. nu exista un "manual de utilizare" general-valabil, fiecare se descurca cum poate...
    Intrebari ne punem de cand lumea, raspunsuri cam greu gasim...
    "Ce e amorul? E un lung
    Prilej pentru durere,
    Caci mii de lacrimi nu-i ajung
    Si tot mai multe cere"...

    ReplyDelete
  2. Asa este, amorul e prea complicati si pentru expertzi:)) Il declaram extraterestru de necunoscut, si asteptam pe ET sa ne explice:)
    Ma gindeam ca, daca amorul ne aduce dureri, de ce il cautam in continuare? Sintem maso:))

    ReplyDelete