Saturday, August 11, 2018

Fetita cu vioara

Nu vreau sa ma bag in politica, pentru ca e murdara, si depasita, si lumea ei simt ca ma raneste..Dar am vazut entuziasmul romanesc urcat intr-o mare sperantza zilele, si noptile astea, cind lumea a devenit constienta si activa..Asa trebuie sa fie, pentru ca libertatea e mult prea scumpa ca sa fie sugrumata de niste tirituri fara scrupule, pentru ca nu asa e lumea noastra, nu asa vrem sa fim..Au fost mici lupte intre demonstrantzi si jandarmi cu ordine, au fost victime, si oameni care au fost abuzatzi..Si ranile lor ne dor pe noi toti, pentru ca noi sintem ei, si noi vrem sa fim liberi, si deschisi..
Dar ceva m-a miscat profund..In mijlocul nebuniei, si al urii, undeva, pe un colt de lume, o fetita cinta la o vioara..Si lumea n-a oprit nebunia, dar fetita a continuat sa cinte..Atunci m-am intrebat daca noi, ceilalti, mai stim sa ascultam, si mai cautam sa ne intelegem..Ce anume ne determina sa ne lasam dusi in jocul asta al dementzelor, si al devierilor catre alienari? Ce ne face sa fim atit de uriti, si de razbunatori? Ego-ul, prostia, monstruozitatile induse de ce vedem la ceilaltzi? Sau ne place sa ne lasam intr-o comoditate a unei lupte absurde, doar pentru ca ne satisface pornirile profunde de a vedea singe? Doar atit? Restul din noi unde a ramas? Visurile, dorintzele, zborul spre infinituri cui le-am lasat? E trist, si absurd sa fie adevarat..
O fetita cinta la o vioara..Ea e singura care ne poate salva, pina la urma, pentru ca doar ea stie sa arate ca ce simtim e adevarat, si ca restul sint aberatii scornite..Ea e singura care ramine acolo, ca o statuie miscatoare a unor ginduri pe care nu am avut curajul sa le spunem..Restul va disparea, si totul va deveni un abur, dar fetita la vioara va avea un renume care va depasi timpul, pentru ca doar ea e cea care a avut curajul de a fi autentica in lumea asta bintuita de ipocrizii..
PS Intr-o banda desenata cu Doctor Justice, din Pif, la sfirsit era o imagine cu o multime care protesta, si care avea o pancarta cu "Plus jamais ca", adica nu mai vrem sa se intimple asa ceva..Cred ca noi sintem la fel, in acea stare in care vrem sa depasim tot, si sa o luam de la un alt capat..Si sa stergem din memorie tot ce a fost un cosmar trecut..

No comments:

Post a Comment